SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mermer Sanayi Bir An Önce..'

A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ'ı ziyaret eden AKP Malatya Milletvekillerinden Ömer Faruk Öz, "Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi'yi biran önce faaliyete başlatacağız" dedi.

AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz ve İl Başkanı Ahmet Çakır ve bazı partililer, Akçadağ Kaymakamı Yüksel Kara, Belediye Başkanı İbrahim Koşar ile esnafı ziyaret etti. Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Öz, Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi'nin en kısa zamanda hizmete girmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti.

Milletvekili Öz, "Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi'nin altyapı hazırlıkları sürüyor. Sanayi Bakanımız Zafer Çağlayan'ın Malatya ziyaretinde bu konuyla ilgili kendisine detaylı bilgi verdik. Buranın bir an önce tamamlanıp faaliyete geçmesi için bütün girişimlerimizi devam edecek" şeklinde konuştu.

Nüfusu 2 binin altında kalan beldelerin muhtarlıklarına dönüştürülmesi ve belediye gelirlerinin azalması yönündeki bir soruya Faruk Öz, Mart ayında Meclis'e gelecek Belediye Gelirleri Yasası'na, belediyelerin gelirlerini arttırıcı maddeler koyacaklarını söyledi. Belediye gelirlerinin azalmasında nüfus oranının etkili olmadığını söyleyen Öz, "Bu yasayla nüfusu 2 binin altında olan belediyelerin köy statüsüne kavuşturulacağı zaten açıktı. Belediyelerin gelirleri kaybolmayacak. Bu gelirler İl Özel İdaresi
emrine ayrı bir bütçe olarak verilecek. Ancak belde belediyeleri, bu yasayı dikkate alarak bir araya gelip bir ilçe oluşturabilirler" yanıtını verdi.

Malatya Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Üyesi Öznur Çalık ise, Akçadağ'ın bir anaokuluna ihtiyacı olduğunun kendilerine iletildiğini belirterek, bu yıl içinde bir anaokulu yapılacağını, ayrıca Akçadağ Öğretmen Okulu'nun tadilatının yapılacağını kaydetti.

Milletvekilleri ve parti yönetimi daha sonra Belediye Başkanı İbrahim Koşar'ı makamında ziyaret etti. Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar, TOKİ konutlarına 428 kişinin yeniden talepte bulunduğunu ifade ederek, ikinci etap konut yapımının başlaması gerektiğini kaydetti. Koşar ayrıca, Avrupa Birliği (AB) Hibe Programları kapsamındaki kadın ve gençlerin istihdamına yönelik olarak eğitim ve meslek üzerine iki ayrı proje hazırlığında olduklarını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız