SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mermerde Kümelenme Projesi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:54:40
Mermerde Kümelenme Projesi
A- A+ PAYLAŞ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen Kümelenme Destek Programı kapsamında, Büyükşehir Belediyesinin girişimleri sonucunda Malatya'da önemli bir ekonomik değer olan mermer sektöründe de kümelenme çalışması başlatıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Koordinatörlüğünde İnönü Üniversitesi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Akçadağ İş Adamları ve Mermer Sanayi Geliştirme Derneği ile 26 firma temsilcisinin katılımı sonucunda Fırat Mermer Kümelenmesi kurularak, proje başvurusu yapıldı. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ilimizin zengin mermer yataklarına sahip olması ve buna bağlı olarak gerek il gerekse bölge genelinde çok sayıda firmanın faaliyet gösterdiği belirtilerek, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından finanse edilen kümelenme destek projesinden faydalanmak amacıyla Fırat Mermer Kümelenmesi’nin kurulduğu bildirildi. 

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesi olarak proje ortakları ile sürekli toplantılar yapıldığı, çeşitli araştırma ve fizibilite çalışmalarının gerçekleştirildiği; sonuçta Proje uygulama alanı olarak Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin seçildiği ifade edildi. 

Bakanlığa sunulan proje kapsamında yapılacak yatırımlar ilimiz ve bölgemize hizmet verecek, aynı zamanda mermer sektörünün gelişmesine büyük katkı sağlayacak. Proje kapsamında ana faaliyet olarak, mermer sektöründe atık oranının yüksek seviyelerde olduğu ve değerlendirilerek ekonomiye tekrar kazandırılması amacıyla Mermer Atık Geri Dönüşüm Tesisi kurulması planlanıyor. 

Proje içerisinde ayrıca sektörde ara eleman yetiştirme amaçlı eğitim merkezi kurulması; ürün sergileme alanı hazırlanması; kümelenme birlikteliği tanıtım faaliyetlerinin yapılması ve tesisin enerji ihtiyacının karşılanmasına yönelik yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmaya yönelik yatırımlar yer alıyor. 

Beş yıllık bir yatırım süresi öngörülen proje için, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan toplam 15 milyon 417 bin lira talepte bulunulduğu dile getirildi.

ARŞİV FOTO: Kürecik- Kepez'deki mermer ocağı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız