SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mermi Kafada Kalmış

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:09:56
Mermi Kafada Kalmış
A- A+ PAYLAŞ

Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un şehit olduğu saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada, terör örgütü PKK üyelerinin kendi aralarındaki telsiz konuşmalarında olayı üstlendikleri ve biri kadın iki teröristin saldırıyı gerçekleştirdiği bilgisine ulaşıldı. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, soruşturmayı yürüten Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. Maddesi ile görevli Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne ulaştırılan otopsi raporunda, ''Uzun'a yakın mesafeden tek el ateş edildiği ve mermi çekirdeğinin kafatasını delerek içeride kaldığı'' belirtildi. 

İncelemede, mermi çekirdeğinin 7,65 milimetre çapında olduğunun belirlendiği kaydedildi. 

Mermi çekirdeğinin, Tunceli kırsalında yapılan bir operasyonda sağ olarak yakalanan MKP üyesi 24 teröristte ele geçirilen silahlar arasındaki bir tabancayla karşılaştırıldığı bildirildi. 

Savcılığın, olay yerinde boş kovan bulunmaması nedeniyle, saldırıda kullanılan silahın toplu tabanca olabileceği ihtimali üzerinde de durduğu öğrenildi. 

-Özel ekip olayı araştırıyor- 

Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatıyla Tunceli'de oluşturulan özel bir ekip tarafından olayın araştırılmaya devam edildiği belirtildi. 

Soruşturmada, terör örgütü PKK üyelerinin kendi aralarındaki telsiz konuşmalarında olayı üstlendikleri ve biri kadın iki teröristin saldırıyı gerçekleştirdiği bilgisine ulaşıldı. 

-Saldırı 19 Eylül'de düzenlenmişti- 

Tunceli'nin Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, 19 Eylül 2012 tarihinde Kandolar Mahallesi'ndeki adliye lojmanlarındaki evinin bulunduğu binaya girdiği sırada kimliği belirsiz kişi tarafından başına bir el ateş edilmiş, yapılan ilk müdahalenin ardından helikopter ambulansla Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Murat Olayın ardından geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçlerince, olayla bağlantısı olabileceği değerlendirilen 3 şüpheli gözaltına alınmış, Malatya'ya getirilen şüpheliler savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız