SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mersin Teknopark'ta İlk Kâr

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:22:56
Mersin Teknopark'ta İlk Kâr
A- A+ PAYLAŞ

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2006’dan bu yana faaliyet gösteren Mersin Teknopark’ın kuruluşundan bu yana 47 milyon 360 bin 44 TL’lik rakamla ilk kez kâr yaptığını açıkladı. 

Mersin Teknopark Genel Kurul Toplantısı, Vali Güzeloğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Mersin Üniversitesi (MEÜ) içerisinde yer alan Teknopark Hizmet Binası'ndaki toplantıda konuşan Güzeloğlu, teknoparkların önemine vurgu yaptı. Teknoparkların Türkiye'de yüksek katma değerli üretim açısından hazırlayıcı bir eşik olarak giderek öne çıktığına işaret eden Güzeloğlu, "Teknoparklar Türkiye'nin stratejik hedeflerine ve kalkınma önceliklerine doğrudan katkı sağlayan, bununla bağlantılı olarak 2023 hedefleri ile örtüşen değerli kurumlardır. Bugün dünyada kalkınma ve gelişmeyi tanımlarken, her ülke yüksek katma değerli ürün gamına dönük bir üretim tercihini öne çıkartıyor. Sanayideki üretimi bilimsel gelişmelerle uyumlu gerçekleştirmek, talep doğrultusunda çeşitliliği elde etmek ve ülkelerin kalkınmasında stratejik hedef ve sektörlere yönelmek noktasında teknoparkların hazırlayıcı, sağlayıcı ve gerçekleştirici çok büyük katkıları vardır" diye konuştu.

Kalkınma ile birlikte bilimsel bilgi temelinde ve sorgulanabilir ölçekteki gelişmenin düşünüldüğünü vurgulayan Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kalkınmayı düşünürken, üretilen bilgiyi ürüne dönüştüren özel sektörü ve sanayiyi düşünürüz. Kalkınmayı düşünür ve hedeflerken uyum içerisinde kurumsal bir iş birliğini, kurumsal bir yapıyı ve uyum içerisinde çalışan bir anlayışı düşünüyoruz. Tüm bunlara dönük hedeflemelerde teknoparklar; bunun hazırlayıcısı, sağlayıcısı ve sürdürülebilme noktasında katkı üreten en önemli kurumlar olarak öne çıkmaktadır. Çok uzun olmayan bir geçmişle başlayan bu yolculukta Mersin Teknopark, ölçek itibariyle süreciyle karşılaştırıldığında son derece başarılı, üretim gamı ve çeşitliliği ile ihracat açısından ülkemize ve Mersinimize değer katan bir merkez konumuna gelmiş bulunmaktadır. Tüm bunların yanında 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren Mersin Teknopark’ın kuruluşundan günümüze 47 milyon 360 bin 44 TL’lik rakamla ilk kez kar yapmıştır.''

Mersin Teknopark'ta, geleceğe daha güçlü hazırlanmak ve hedefleri daha ileri taşımak noktasında açık bir kararlılığın bulunduğunun altını çizen Güzeloğlu, Mersin Teknopark'ın 2023 hedeflemesinde ve gelişim sürecinde zenginleştirici katkılarının var olduğunu da sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız