SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mersin'de Doğanşehirliler Buluşması

A- A+ PAYLAŞ

Mersin'de yaşayan Doğanşehirliler geçtiğimiz günlerde Orkide Restaurant'ta bir araya gelerek hem hasret giderdi hem de gönüllerince eğlendi. Kısa bir süre önce kurulan Doğanşehirliler Derneğinin düzenlediği geceye çok sayıda davetli katılırken, gecede birlik ve dayanışma mesajları verildi.

Mersin Doğanşehirliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği geceye 300 den fazla Doğanşehirli katılırken, gecede şehir dışından gelen önemli isimler de hazır bulundu. Geceye başta Doğanşehir Belediye Başkanı Hanifi Bayram (üstteki fotoğrafta) olmak üzere Erkenek, Polat, Gövdeli ve Söğüt Belediye Başkanları, Malatya Esnaf Kefalet Kooperatif Bölge Başkanı İsmet Bayram ve Ankara Doğanşehirliler Derneği Başkanı Atilla Özdemir de katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mersin Doğanşehirliler Dernek Başkanı Hamza Demiralp (üstten 2. fotoğrafta), Doğanşehirlileri Mersin'de bir dernek çatısı altında birleştirmenin gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Demiralp,"İyi günümüzde sevincimizi , kötü günümüzde de üzüntümüzü paylaşmak için binlerce hemşerimizin yaşadığı Mersin’de bir derneğimizin olmaması büyük bir eksiklikti. Mersin'de köylerin bile derneği varken Doğanşehir gibi büyük bir ilçenin derneğinin olmaması bizleri üzmekteydi. Her konuştuğumuz hemşerimiz derneğin mutlaka kurulması gerektiğini belirtiyordu ama taşın altına elini koyan yoktu. Biz 16 hemşehri bir araya gelerek derneğin kurulması için faaliyetlere başladık. Uzun bir çalışmanın ardından 15 Ekim 2007’de resmi işlemleri tamamlayarak çalışmalarımıza başladık. Arkadaşlarımızla derneğin kuruluşunu düşünürken 100 ya da 150 civarında Doğanşehirlinin olacağını düşünüyorduk. Şimdi binlerden söz ediyoruz. " dedi

Daha sonra söz alan Doğanşehir Belediye Başkanı Hanifi Bayram ise, Mersin'in Doğanşehirlilerin en yoğun yaşadığı il olduğunu ifade ederek, "Buarada ikamet eden hemşehrilerimizin daima birlik ve beraberlik duyguları içinde hareket edeceğine inanıyorum. Bu derneğin yaşaması ve genişlemesi için elimiden gelen her türlü gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu özlenen tablonun uzun yıllar devam edeceğinden en ufak bir kuşkumuz yoktur. Tüm Doğanşehirlileri derneklerine sahip çıkmaya çağırıyorum."dedi.

Geceye önemli katkıları olan Ankara Doğanşehirliler Dernek Başkanı Atilla Özdemir de Doğanşehirlilerin artık sahaya indiğini ve her alanda kendini hissettirecek faaliyetler ve etkinliklerde bulunucağını belirtti.

Konuşmaların ardından gecede yapılan bağışlar sonunda eğitim hayatına devam etmek isteyen 5 öğrenciye burs imkanı sunuldu . Dernek Yönetim Kurulu gecede bağış yapan davetlilerden bazılarına da gecenin anısına hediyeler verdi.

Onuncu Yıl Marşını ayakta ve alkışlarla söyleyen davetliler, gece boyunca yöresel müzikler eşliğinde gönüllerince eğlendi. Ayrıca gece boyunca Doğanşehir ile ilgili fotoğraflar da yapılan slayt gösterisiyle davetlilerin beğenisine sunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız