SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mesajımız Silahların Bırakılması"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:45:10
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Erdoğan, BDP'lilerin İmralı ziyaretine ilişkin, "Bizim sürece ilişkin sürekli verdiğimiz mesaj nedir? Silahların bırakılmasıdır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Sharjah Emirliği'ne hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan ile birlikte Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da toplantıya katıldı.

Bir gazetecinin, ''Bugün İmralı'ya giden BDP heyetiyle ilgili olacak kamuoyunda şöyle bir beklenti var. Öcalan silah bırakın çağrısı yapacak. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz ve bundan sonra İmralı'ya ziyaretler devam edecek mi, bundan sonra yeni bir heyet gidecek mi'' sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:

''İmralı'daki görüşme şu anda henüz bitmiş değil devam ediyor. İmralı'dan Öcalan bu BDP heyetine ne gibi telkinlerde bulunur. Ne söyler bunu tabii bizler BDP heyetinden dinlemedikten sonra bilemeyiz. BDP heyeti döndükten sonra aralarında neler geçmiş, ne gibi mesajlar alınmış veya verilmiş bunu daha sonra öğreneceğiz. Şu anda bu konuda bir şey söylemem mümkün değil. Ama bizim sürece ilişkin sürekli verdiğimiz mesaj nedir? Silahların bırakılmasıdır. Silahların bırakılmasıyla birlikte ülkemizdeki bu örgüte, terör örgütüne mensup insanların özellikle ülkemizi terk etmeleridir. Ülkemizi terk etmelerine yönelik de bu konuda daha önce yaşanmış bazı talihsiz gelişmelerin yaşanmaması için de tedbirlerimizi alırız, dedik. Bunları söyledik. Temenni ederim ki, bu istikamette bu adımlar atılır. Bütün ülkeyi dolaşıyoruz. Halkın beklentileri istikametinde, refahın, huzurun beklentisi var her yerde... Bunu da böylece aklı selim sahibi her insanın elde etmesi yolunda taşın altına hep birlikte elimizi, vücudumuzu koymalıyız ve bu neticeyi almalıyız.''

Demirtaş siyasetin acemisi

Başbakan Erdoğan, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın AK Parti'nin anketlerine yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu: ''Sayın Demirtaş, siyasetin daha acemisidir. Durumunun ne olduğunu anlamak istiyorsa, Demirtaş hiç gecikmeden sürekli anket yaptırsın; halkın kendilerine nasıl baktığını, ne gibi arızalar gördüğünü, bunu öğrenmesi bakımından çok çok önemlidir, tavsiye ederim. İşi, elinde silahı olanlara bırakmasın, elinde kalemiyle anket yapanlara bıraksın"

Köprü ihalesinin iptali 

Bir gazetecinin, 5,7 milyar dolarlık İstanbul'a 3. Köprü ihalesinin iptaline ilişkin sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi: ''Rakamı küçük bulduğumuz için bu ihaleyi iptal ettik. Burada bizim beklediğimiz rakam, bunun çok çok fevkinde bir rakamdı. İlla blok satış olacak diye birşey yok. Bunun için de şimdi yeni bazı çalışmalar yaptırıyoruz. Belli bir oranını belki halka açmak gibi bir adımı da bu özelleştirmede atabiliriz" 

Suriye halkının yanında olacağız 

Erdoğan, bir gazetecinin, ''Almanya Başbakanı Angela Merkel, 'Suriye'nin içinde bulunduğu durumdan endişe ediyorum' dedi. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?'' sorusu üzerine, "Biz Suriye halkının özgürlük mücadelesinde de yanında olmaya sonuna kadar devam edeceğiz. En azından AK Parti iktidarında devam edeceğiz. Çünkü Türk halkı tarihinden itibaren her zaman mazlumların yanında yer almıştır" dedi. 

Almanya Başbakanı Merkel'in değerlendirmeleri 

Başbakan Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merke'in "Türkiye'nin AB üyeliğine şüpheyle yaklaşıyorum ama Ankara'ya yeni fasıllar açılmasından yanayım" açıklamasını ise "Fasılların açılması konusunda şansölye Merkel'in yapmış olduğu bu olumlu açıklama herhalde İrlanda dönem başkanlığında karşılığını bulacaktır. Herhalde bu istikamette olumlu bazı gelişmeler İrlanda dönem başkanlığından itibaren başlayacaktır diye düşünüyorum" şeklinde değerlendirdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız