SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meşale İle Ortak Eğitim

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:52:38
Meşale İle Ortak Eğitim
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında faaliyete geçirdiği Yeşil konaklarda Suriyeli çocuklara eğitim vermeye başladı. Malatya Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile İl  Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan protokol çerçevesinde Malatya genelinde Suriyeli misafirler için açılacak sınıflardan birini de Yeşilyurt Belediyesine ait Gündüzbey Yeşil Konak’ta açtı.

Gündüzbey de bulunan Yeşil Konakta 27 Suriyeli Öğrenciye sınıfta eğitim imkânı sunan Yeşilyurt Belediyesi örnek bir projeye daha imza attı. Sınıfın açılışına Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ateş ve Malatya Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri katıldı. Açılışta öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemeleri hediye edildi.

“YEŞİL KONAKLARDA AÇILAN SINIFLARDA MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ MÜFREDATINA GÖRE DERSLER VERİLECEK”

Malatya Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin organize ettiği konteynır kent dışında yaşayan Suriyeli ailelerin çocukları için eğitim kampanyasına Yeşilyurt Belediyesi de dahil oldu. Malatya Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin, Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğüyle yaptığı protokol çerçevesinde açacağı sınıflardan birini de Yeşilyurt Belediyesine ait Gündüzbey Yeşil Konaklarda açtı. 27 Suriyeli öğrenciye kapılarını açan Yeşil Konaklarda MEB’in müfredatına göre dersler veriliyor. Aynı zaman da ana dillerinde de eğitim alacak olan Suriyeli çocukların mutlulukları görülmeye değer.

 ŞAHİN, “BİZE DÜŞEN GÖREV NE OLURSA OLSUN SEVE SEVE YAPACAĞIZ”

Açılışta bir değerlendirme yapan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, “Suriyeli misafirlerimizin olduğunu biliyoruz. Özellikle eğitim çağına gelmiş çocukların eğitimi mutlaka yerine getirilmelidir. Meşale Derneği böyle bir çalışma içerisine girmiş, Suriyeli olup bizim sınırlarımızda kalan çocukların eğitim görmesi için bize sınıf talebinde bulundular. Bizlerde bunu memnuniyetle kabul ettik, Gündüzbey Yeşilkonağımızda bir sınıfımızın kapılarını Suriyeli çocuklara açtık ve gereken desteği vereceğiz. Rutin olarak Gündüzbey Yeşilkonakta hafta içi ve hafta sonu derslerimiz var. Bunlara Suriyeli çocuklarımızın da dâhil olması bir kat daha mutlu etti. Bu anlamda bize düşen her ne görev olursa olsun seve seve yerine getiririz. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

ATEŞ; “MALATYA’DA EĞİTİM ADINA ULAŞAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR SURİYELİ ÇOCUĞUMUZ KALMAYACAK”

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ateş ise yaptığı konuşmasında; “Malatya’da konteynır kent dışında yaşayan Suriyeli çocuklarımıza eğitim vermek amacı ile yaz boyunca yaptığımız çalışmalar doğrultusunda 600’e yakın Suriyeli öğrencilerimize ulaştık. Suriyeli öğrencilerimizi ilkokul ve ortaokul olmak üzere bütün okullarımızı açtık. Fakat Suriyeli çocuklardan gelen talepler doğrultusunda kendi Suriye müfredatına uygun okumak istediklerini belirttiler. Sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa hem Türk okullarımızın, hem de Suriye müfredatlarını okumaları için geçici eğitim merkezleri açtık. Sivil toplum kuruluşlarından bize gelen teklifleri değerlendiriyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü şartlarına uygun olan başvurulara gerekli desteklerimizi sağlıyoruz. Malatya’da ulaşamayacağımız hiçbir Suriyeli çocuğumuz kalmamak adına çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

 KAYAN; “ANA HEDEFİMİZ ŞEHRİN GENELİNDE SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİN İHTİYACI OLAN EĞİTİMİ ALMALARINI SAĞLAMAKTIR”

Suriyeli misafirlere kendi ülkelerindeki eğitim ortamını aratmayacak kalite ve yeterlilikte imkânlar oluşturulduğunu söyleyen Malatya Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyesi Kazım Kayan; “Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaç duydukları eğitimi alamamaları bizler için büyük bir eksiklikti. Bu çalışma ile amacımız kendi çocuklarımız gibi Suriyeli kardeşlerimizin de eğitim imkânlarından faydalanmalarını sağlamak. Şuana kadar 500 civarında çocuğumuza eğitim imkânı sağladık. Yalnız taşıma sıkıntısından dolayı sadece Gündüzbey de düzenli bir sınıf oluşturabildik. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Yeşilyurt Belediyemiz imkânlarını kullanarak güzel bir ortam oluşturdu. Ana hedefimiz şehrin genelinde Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyacı olan eğitimi almalarını sağlamaktır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız