SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MESD Ses Yarışması Yaptı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Türküleri Ses Yarışması düzenlenerek, dereceye girenlere hediyeleri verildi.

Malatya Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği'nin (MESD) düzenlediği ve 12 finalistin katıldığı ses yarışmasında, jüri üyelikleri akademik ve ünlü şahsiyetlerden oluştu.

Jüri üyesi olarak Malatyalı sanatçı Cemal Öztaş ve yine 1950'li, 1960'lı yıllarda müziğe katkı sağlamış Fahri Özyıldırım, öğretim üyesi. Yrd. Doç Ramazan Kamiloğlu ve TV Programcısı Dilaver Gür hazır bulundu.

Programın başında kısa bir konuşma yapan MESD Başkanı Mehmet Balkış, Malatya'nın kültürünü gençlere aktarmayı misyon edindiklerini bu amaçla geçmiş dönemlerde Malatyalı sanatçılardan ebediyete intikal etmiş olanların yanı sıra ilk defa olarak hayatta olanlar adına da ses yarışmaları konserler panel televizyon programları gibi etkinliklerde bulunduklarını belirtti. MESD' de verilen eğitimle onlarca gencin müzik bölümlerini kazandığını söyleyen Balkış, bir kısmının konservatuar, güzel sanatlar ya da eğitim fakültelerinde okuduğunu, bir kısmının da meslek hayatına atıldığını ifade etti. Mehmet Balkış, bu tür yarışmaların gençlerin yeteneklerini açığa çıkarmaları için birer vesile olduğunu, aslolanın ise müzik hususunda eğitimlerine devam etmeleri gerektiği şeklinde tavsiyelerde bulundu. Balkış ayrıca derneklerinde her türlü müzik eğitiminin mevcut olduğunu sözlerine ekledi.

Yarışmada sadece "Malatya Türküleri " seslendirildi.
Güneş Televizyonu stüdyolarından naklen yayınlanan yarışma da yarışmacıların oldukça heyecanlı anlar yaşadığı gözlendi.

Yarışmacılardan sonra Jüri üyeleri ayrı ayrı yaptıkları konuşmada genel olarak. MESD'in ve dernek başkanı Mehmet Balkış'ın Malatya Kültürüne sahip çıkmasının övgüye değer olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini ifade ettiler.

Yapılan yarışmanın ardından jüri üyelerinin her birinin 100 puan üzerinden değerlendirmesi sonucu "Birinciliği 268 puanla Azmi Çağgün Aybek, ikinciliği 265 puanla Ercan Geçit, üçüncülüğü 261 puanla Buse Fırat, dördüncülüğü de 216 puanla Selçuk Baydemir kazandı.

Program sonunda dereceye girenlerden birinciye Cumhuriyet altını ve plaket, ikinciye yarım altın ve plaket, üçüncüye çeyrek altın ve plaket dördüncüye de plaket hediye edildi.

Ayrıca jüri üyelerine de plaket takdim edildi. Yarışmacılar ve jüri toplu halde resim çektirdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız