SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MESD'in Ses Yarışması Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:28:27
MESD'in Ses Yarışması Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği (MESD) tarafından düzenlenen 11. Türk Halk Müziği Ses Yarışması'nın finali yapıldı. 15 finalistin katıldığı yarışmada 74.75 puanla Kahraman Yakup Culha birinci oldu.

Altın Yunus Tesisleri'nde gerçekleştirilen yarışmanın bir bölümünü izleyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi'nin kısa sürede çeşitli korolar oluşturduğunu, alt yapıda MESD'in bünyesinde yetişmiş gençlerden yararlandıklarını, bu derneklerin genç yetenekleri keşfedip yetiştirerek kültür ve sanat yaşamına hazırlandığını bildirdi, yarışmacılara teşekkür etti.

MESD Başkanı Mehmet Balkış da, 2003'de kurulan derneğin bugüne kadar Malatyalı sanatçılar Fahri Kayahan, Udi Nevres, Sami Kasap, Hakkı Coşkun, Necati Coşkun, Zehra Bilir, Ufuk Erbaş, Selahattin Alpay, Belkıs Akkale ve Bedri Karahan adına ve anısına ses yarışmaları, konserler düzenlediğini bildirdi. Balkış, TV programlarının yanı sıra ilçe kültür geceleri de yaptıklarını, bir dizi etkinlikle Malatya kültür ve sanat yaşamına katkı sağladıklarını, 11. THM Yarışması'nın da bu kapsamda düzenlendiğini belirterek, "Anılan yarışma, etkinlik ve konserler vasıtasıyla hem kültürümüze sahip çıkma, hem yeni ses ve yüzlerin eğitim, kültür ve sanat dallarında kendilerini ispat etmelerine fırsat verilmektedir. İşte MESD kurulduğu günden  bu yana onlarca gencimizin yeteneğini keşfedip müzik alanında üniversite ya da konservatuvarlı olmasının yollarını açan geleneksel hale getirdiği ses yarışmalarından birisi olan on birincisini de bu amaçla  2015 için açmış , Söz konusu yarışmanın Finaline de  de  yüzümüzün ak”ıyla  gelmiş  bulunmaktayız  tüm yarışmacılarımıza  başarılar dileriz."dedi.

Jüri üyeliklerini Malatyalı Sanatçı- Derlemeci ve İstanbul Üniversitesi Konservatuarı emekli öğretim görevlisi Ufuk Erbaş, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik bölümü öğretim üyelerinden Orçun Akgün, Malatyalı bestekar ve sanatçı Mahmut Atabay ile Yasin Karaduman'ın yaptıkları yarışmada; Sinan Eren, Büşra Batar, Buğrahan Sezen, Yunus Emre Kısacık, Şeymanur Demir, Faruk Ünalan, Oğuzhan Özkaya, Yakup Çulha, Eyüp Katılmış, Harun Karafil, İbrahim Ciğerci, Ayfer Dilsiz, Uğur Erdoğan, Ramazan Korkmaz ve Mehmet Çavuş yarıştılar.

Jürinin değerlendirmesi sonucu 74.75 puanla Kahraman Yakup Çulha birinci, 71.25 puanla Sinan Eren ikinci, 68 puanla Uğur Erdoğan üçüncü, 62.75 puanla Büşra Batar dördüncülüğü elde ettiler. Birinciye Cumhuriyet altını ve plaket, ikinciye yarım altın ve plaket, üçüncüye çeyrek altın ve plaket, dördüncüye ise teşekkür belgesi verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız