SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Meseleler Giderek Derinleşiyor''

A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ulaştırma eski Bakanı Oktay Vural, "Türkiye'de meseleler giderek derinleşmekte. Vatandaşımız giderek için için kaynıyor. Bunu gözlemliyoruz" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ulaştırma eski bakanı Oktay Vural parti çalışmaları için geldiği Malatya'da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret ederek, burada birlik başkanı Şevket Keskin, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve oda başkanları ile görüştü.

Ulaştırma eski Bakanı Oktay Vural burada yaptığı açıklamada, "Türkiye'de meseleler giderek derinleşmekte. Vatandaşımız giderek için için kaynıyor. Bunu gözlemliyoruz. Gezilerde gördüğümüz şu, özelikle esnaf kesimi, tarım kesimi çok ciddi sıkıntılar içerisinde. Bu bir gözlem. Yöreler için önem arz eden üretim ürünleri yok pahasına satılıyor. Bugün tarım kesimi çökmüş vaziyette. Şunu ifade etmeliyim ki, çiftçi kesimi tamamen açlığa mahkum olmuş durumda. Esnaf ve sanatkar da sosyal kesimlerin ekonomik güçlerine bağlı olarak yaşayan bir kesim. Onlar yoksa esnaf yoktur. Açıkçası, esnafımız hapşırıyorsa, biliniz ki vatandaşımız zatürre olmuştur. Esnaf ve sanatkarlarımız önemli bir yükü taşıyorlar" dedi.

Vural, "2002 yılında 117 bin esnafımız kepenk kapatmış iken, 2005 yılında 280 bin esnaf kepenk kapatmıştır. 2002 yılında protesto edilen senet sayısı, kişi sayısı 480 bin iken, bugün 900 bin olmuş. 2002 yılında karşılıksız çek sayısı 600 bin iken 1 milyon 100 bin olmuş durumdadır. Vatandaşın alım gücü çok düşmüştür" diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ise, 2002 yılında MHP Genel başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin seçim kararı almasını Türkiye'yi büyük badirelerden kurtardığını söyleyerek, böylesi bir hareketi yapan Bahçeli'ye esnaf ve sanatkarlar olarak teşekkür ettiklerini söyledi. Keskin, MHP'nin TBMM'de bulunması gereken bir parti olduğunu söyledi.

Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ise, 2006 yılının 2005 yılına göre daha kötü geçeceğini gözlemlediklerini söyledi. Evren, esnaf ve sanatkarların çırak bulamadığını söyleyerek, Malatya'da bin 500 çırak çalıştırma kapasitesine karşın, 600 çırak çalıştırıldığını ifade etti.

Ziyarette MHP İl Başkanı Ömer Ekici de hazır bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız