SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meşgul Bakan, Mutlu Mebus!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya milletvekillerinden Münir Erkal "bakan fotoğrafıyla", Ali Osman Başkurt da "Meclis kürsüsünde ilk konuşmasıyla" yaygın basında haber konusu oldular.

"HATIRA ZAMANI.."
Posta Gazetesi'nin 29 Mart günkü sayısında "Hatıra Zamanı" başlıklı ve Mustafa İstemi imzalı haberinde kullandığı fotoğraflardan biri, kayısı ile ilgili görüşmeler sırasında "o sırada meşgul" Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in yanıbaşında fotoğrafçıya "mutlu ve mütebessim bir ifadeyle" poz veren AKP Malatya Milletvekili Münir Erkal'a ait.

Haberde, "Seçimler yaklaştıkça milletvekilleri Meclis'te hatıra fotoğrafları çektirmeye başlıyor. Milletvekillerinin Meclis'in bu dönemlerindeki son anlarını Meclis fotoğrafçısı Abdullah Karakuş belgeliyor ancak vekillerin fotoğraf talebine yetişmekte zorlanıyor. Meclis'te çalışan Tarım Bakanı Mehdi Eker Çevre Komisyonu Başkanı Münir Erkal ile fotoğraf çektirdi. Başkan Vekili Sadık Yakut da fotoğraf çektirenler arasındaydı" deniyor.

Bu haberdeki diğer fotoğraf, meclis başkan vekili Yakut'un meclis fotoğrafçısına poz verirkenki görüntüsünden oluşuyor.

"KÜRSÜYE İLK KEZ ÇIKAN MİLLETVEKİLİ.."
Kayısı ile ilgili görüşmeler sırasında AKP Grubu adına söz alan ve kendisine laf atılınca, ilk kez meclis kürsüsünde konuşmakta olduğunu ifade eden AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt da, 29 Mart Perşembe günkü Sabah Gazetesi'nde "Kürsüye İlk Kez Çıkan Milletvekili" başlığıyla haber yapıldı.

Bu haber de şöyle:

"AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, 5 yıllık yasama döneminin son aylarında ilk kez kürsüye çıkıp konuştu. Başkurt, Genel Kurul'da AKP ve CHP milletvekillerinin ortaklaşa verdiği "Kayısı üreticilerinin sorunlarını araştırma" önergesi görüşmelerinde kürsüye çıktı. Malatyalı muhalefet milletvekilleri de "İktidar milletvekilisiniz. Biz bu önergeyi yıllar önce verdik, neden destek olup da Genel Kurul'a gelmesini sağlamadın" diye laf atmaya başladı. Bunun üzerine Başkurt, "Arkadaşlar, ben hepinizi seviyorum. Sıra yeni geldi görüşüyoruz. Sözümü kesmeyin, zaten ilk kez çıktım kürsüye" dedi. Bunun üzerine Genel Kurul gülüşmelere sahne oldu. AKP Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, CHP milletvekillerinin yanına giderek, "Arkadaşa laf atarak heyecanlandırmayın, bırakın rahat konuşsun" dedi. Oturum sonunda kayısı komisyonu kuruldu.."

FOTOĞRAFLAR: (Üstte) Erkal'la ilgili POSTA'da, (Altta) Başkurt'la ilgili SABAH'ta yayınlanan fotoğraflar..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız