SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mesleğimi Yapmak İstiyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:29:59
A- A+ PAYLAŞ

Ataması yapılmayan öğretmenler Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’dan ilgi istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya il binasında Milletvekili Veli Ağbaba’ya sorunlarını iletip basın açıklaması yapan ataması yapılmayan öğretmenler, sorunlarının çözülmesini istedi.

Atanamayan öğretmenler adına açıklama yapan Ozan Yakut, “Ücretli öğretmenlik uygulamasının kaldırılıp, kadrolu öğretmen alımı yapılmasını istiyoruz” dedi.

Anıl Keçeli ise, “Öğretmenlik mesleğimizi yapmak istiyoruz. Üniversite bitirip geldik. Ailemizden, babamdan artık harçlık almak istemiyoruz. Kendi mesleğimi yapmak istiyorum. Kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum” diyerek, 800 TL ile bin TL arasında ücretli öğretmen çalıştırıldığını, buna karşı olduklarını ifade etti.

Tutku Bahar Doğan da, “Çocuklarınız, başka bölümleri okumuş değil, öğretmenlikten mezun olanlara emanet edin. Şubat’ta 40 bin öğretmen ataması istiyoruz” şeklinde konuştu.

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da yaptığı açıklamada, “Bir taraftan öğretmen açığı var. Branş açığı var, diğer taraftan açık olan branşlarda atanamayan öğretmenler var. Köyleri gezdiğimde öğretmen sıkıntıları hep bana iletildi. 80-90 puan alan branş öğretmenleri hala ataması yapılmıyor. Sınıf öğretmeni 4 bin alınacakken, bu rakam 340’a düştü. Gençlerimizin bu duruma düşmesi üzücüdür. Mesela, pazarlama bölümü, inşaat teknolojisi mezunu su ürünleri mezunları ücretli çalıştırılıyor. Karmakarışık bir sistem var. Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getireceğim” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız