SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mesleğin Önemi Ortaya Çıktı'

A- A+ PAYLAŞ

Tarımsal Öğretimin Başlaması'nın 163. yıl dönümü Malatya Ziraat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Avşar Otel'de düzenlenen etkinliğe Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek ve Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş'ın yanı sıra oda başkanları ve davetliler katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Tarımda yeni şekillenmeler, yeni oluşumlar ve yeni ürün desenlerinin ortaya çıktığını söyledi. Çiçek, ziraat mühendislerinin ortak aklıyla yeni üretim modellerinin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, "Geçmişte de söylediğimiz gibi önümüzdeki kısa dönemde artık dünyadaki savaşlar emin olun tarım ve su üzerine olacak. Buda bize gerek tarım gerekse de su yönetimi konusunda iyi bir planlama iyi bir organizasyon yapma zorunluluğu doğuyor. Bunlarda tabi ki, diğer meslek odalarıyla ve mühendislik dallarıyla beraber başta biz ziraat mühendislerini ilgilendiriyor. Ziraat Mühendisliği geçmişten günümüze kadar önemini hiçbir zaman kaybetmeyen, insanoğlunun var olduğu günden bu tarafa beslenmesinde tarladan sofraya kadar her aşama da görev almıştır meslektaşlarımız. Yeni çıkan mevzuatlarla birlikte özellikle gıda kanunu, zirai ilaçların reçete altına alınması, tarımda izlenebilirlik, özellikle dünya coğrafyasındaki aşırı kimyasal kirlenmeden dolayı bakir bölgelerin az olduğu dünyamızda organik tarımından yaygınlaşmasıyla beraber bizim mesleğimizin de önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır" dedi.

Programda ayrıca, Ziraat Mühendisliği mesleğinde 35 yılını dolduran ziraat mühendislerine plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız