SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Meslek Aşkı'..

A- A+ PAYLAŞ

Haber: Burhan Karaduman- İhlas Haber Ajansı

Malatya'da doğuştan gözleri hiç görmeyen 7 yılık Psikolojik Danışman Öğretmen Nurettin Kaplan'ın mesleğine olan ilgisi, zaman zaman öğrenci ve öğretmenlerce onun gördüğü şeklinde değerlendiriliyor.

Malatya Turgut Özal Anadolu Lisesi'nde görev yapan Psikolojik Danışman Öğretmen Nurettin Kaplan, doğuştan beri gözleri hiç görmedi. İnönü Üniversitesi Psikolojik Danışman Rehber Öğretmenliği Bölümü'nden 2004 yılında mezun olan Nurettin Kaplan, şimdiye kadar 3 ayrı okulda görev yaptı. Evli ve 1 çocuk babası olan Kaplan, hayalindeki mesleği yaptığını söyleyerek, "7 yıldır bu mesleği sürdürmekteyim ve 3. okulda görev yapıyorum. Kesinlikle dünyaya bir kez daha gelsem öğretmen olarak gelirim. Öğretmenlik mesleğini gelir ve para kazanmak olarak düşünenler yanılıyorlardır. Bu konuda onlara katılmıyorum. Bilenler için bu meslek çok kutsal bir meslektir" dedi. Öğrenciler ile ilişkilerim son derece mükemmel olduğunu söyleyen Kaplan şöyle konuştu:
"Öğrencilerim çoğu zaman benim görmediğime inanmazlar. Zaman zaman aralarında şakalaştıklarını ve 'Nurettin Hocamız gerçekten görüyor, Bizi işletiyor' diye. Bir çok öğretmen arkadaşım da zaman zaman inanmamıştır. Ancak belirgin bir şey olacak ki, o zaman benim görmediğime inananlar. Yıllardır halen inanmayanlar var."

"GÖRMÜYORUM, AMA ÇOK İYİ DUYUYOR VE KOKU ALIYORUM"

Görme duyusunu olmamasına karşın, işitme ve duyma duyusunu çok iyi kullandığını söyleyen Kaplan, "İnsanları ayak seslerinden olsun, parfüm kokularından olsun, tenlerindeki kokularından olsun bundan bile ben tanırım. Zaman zaman insana has kokular vardır, bunları da fark ederim. Görme duyusunun olmaması, diğer duyu organlarının geliştirilmesini kesinlikle zorunla hale getirdiği için biraz koku almamız, işitme anlamında geliştiğimi söyleyebilirim" ifadelerini kulandı.

"ÖĞRENCİNİN SORUNUNU SES TONUNDAN ANLARIM"

Gözlerinin görmemesinin, öğrencilerin sorunlarının anlamayacağı anlamına gelmediğini belirten Kaplan,
"Öğrenci psikolojisini, ben birçoğunu ses tonundan yakalarım. Günlük değişim içerisinde o saatte kim olduğuna göre yada zaman içerisindeki yaşantılarıyla ilişkili ve iletişimlerimizle ilişkili olan değişimleri hemen anlarım" şeklinde konuştu.

Öte yandan, okuldaki öğrenciler, çoğu zaman Psikolojik Danışman Öğretmenleri Nurettin Kaplan'ın gördüğüne inandıklarını söylediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız