SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meslek Edindirme Kursu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Kale ilçe belediyesinin önderliğinde başlatılacak olan meslek edindirme kurslarının tanıtım töreni düzenlendi.

İlçe belediyesinde düzenlenen meslek edindirme kurslarının tanıtım törenine, AKP Malatya milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş, Kaymakam Ender Faruk Uzunoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Kale Belediye Başkanı Hacı Bayram Gökhan, AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfeknçi, bazı daire müdürleri, kursa iştirak eden kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Kursun tanıtım töreninde konuşan AKP Malatya milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Türkiye'nin 28 Şubat süreci yaşaması nedeniyle İmam Hatiplerin önü kesilirken, aynı zamanda meslek liselerinin de önünün tıkandığını belirtip, böyle olunca da vasıflı eleman sıkıntısı yaşanmaya başlandığını bildirdi. Avrupa Birliği (AB) destekli projelerle nitelikli elemanların yetiştirilmeye başlandığını söyleyen milletvekili Öz, bu gibi kurslara artık belediyelerin de katılmaya başladığını, bunun önünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığını vurguladı.

Milletvekili Öz, Kale'ye içmesuyu getirilmesi çalışmaları ve tartı markezi yapılması gibi hizmetleri de dile getirdi.

Kaymakam Ender Faruk Uzunoğlu ve Kale Belediye Başkanı Hacı Bayram Gökhan ile Proje Koordinatörü Ebru Köseoğlu da, açılacak eğitim projesi hakkında bilgi sundular.

Kale Belediyesi önderliğinde kurum ve kuruluşların işbirliği ile 15-29 yaş arasındaki 80 kişiye, can kurtarma, hasta, yaşlı ve çocuk bakıcılığı ile eczacı kalfası kursunun açılacağı belirtilip, yüzde 90'ı Avrupa Birliği (AB) hibesi olan proje kapsamında eğitime katılacakların ise 4-29 Nisan tarihleri arasında müracaatlarının alınacağı bildirildi.

170 bin Euro kaynaklı, can kurtarma, hasta, yaşlı ve çocuk bakıcılığı ile eczacı kalfası kursu hakkında bilgi aktarıldıktan sonra program sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız