SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Meslek Haline Getirmişler"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:30:01
A- A+ PAYLAŞ
Cuma Namazı'nda Malatya İl Müftülük Murakıbı İbrahim Gökkaya'nın hazırladığı hutbe namaz öncesinde okundu. 
 
Dilinciliğin konu edildiği hutbede, " Yardımlaşmaya bu kadar önem veren dinimiz "veren el alan elden hayırlıdır" prensibi ile muhtaç olanlara yardım etmeyi herkesin gönlüne ilmik ilmik işlemiştir. Ancak her konuda olduğu gibi mü'minlerin yardım duyguları da zaman zaman suistimale maruz kalmaktadır. Hemen hemen her cami avlusunda her köşe başında karşımıza çıkan, "Allah rızası için, ne olur bir sadaka, Allah seni çoluğuna çocuğuna bağışlasın" gibi sözlerle insanların merhamet duygularını hedef alarak ihtiyacı olmadığı halde başkalarından istemeyi, dilenmeyi alışkanlık haline getiren insanları görmekteyiz. Dilenciliği adeta meslek haline getiren bu tür insanlar, bazen soğukta küçük bir çocuğu kullanarak analık babalık duygularımızı, bazen hastanede hastası olduğu iddiası ile hasta yakınlarımıza duyduğumuz merhamet duygularımızı, bazen de öğrencilik maskesi ile hamiyyetperver milletimizin ilme ve ilmi taleb eden talebelere olan sevgisini sömürmektedirler" denildi. 
 
"Müslüman feraset sahibidir" denilen hutbe şöyle devam etti; " İyiyle kötüyü, doğruyla yanlışı, muhtaç olanla olmayanı ayırdedecek vasıftadır. O halde; yapacağımız yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak hususunda gösterdiğimiz duyarlılığı muhtaç olmayan kişileri dilencilik yapmaktan vazgeçirmek için de göstermeli, onları besleyen bu muslukları kesmenin de ferd olarak, toplum olarak bizlere düşen bir görev olduğunun bilinciyle hareket etmeliyiz. Rabbim bizleri, az da olsa devamlı yardım yapan, yaptığı yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilen ve bu sayede "iyilerden olan" kullarından eylesin." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız