SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meslek Hayatına Hazırlanma...

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:50:02
Meslek Hayatına Hazırlanma...
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya İnönü Üniversitesi’nde, Meslek Hayatına Hazırlama Konferansı düzenlenecek.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezun ve Öğrencileri (İİBF’liler) Derneği Başkanı Murat Karaca, “İnönü Üniversitesi Kütüphane Seminer Salonu’nda 25 Şubat Salı Günü saat 13.00’da gerçekleşecek. İİBF’lilerin hangi mesleklere nasıl girebileceği, rahatlıkla iş bulabilmeleri için nasıl bir öz geçmişe sahip olmaları gerektiği, sosyal projelerde aktif olarak yer almalarının mesleklere girişe etki edip etmediği, kamuda nasıl bir kariyer yönetim sisteminin uygulandığı, özel sektör ve kamunun nasıl bir iş arayan profili istediği ve dernek faaliyetleri ile ilgili konuların yer alacağı bu konferansın gençlerin istihdam edilme sürecini kısaltacaktır” ifadelerini kullandı.

İİBF’lilerin istihdam sürecinin kısaltılmasının hem onları hem de ailelerini olumlu etkilediğini belirten Dernek Başkanı Murat Karaca, bu konferansta Vergi Müfettişliği, Gelir Uzmanlığı, Sayıştay Denetçiliği, Maliye Uzmanlığı, İdari Hakimlik ve Kaymakamlık gibi mesleklere girmek isteyen gençlere de KPSS A sınavına hangi kaynaklardan, nasıl bir yöntemle çalışmaları gerektiğinin de anlatılacağını vurguladı.

Malatya’da KPSS A sınavına ilişkin bilgilendirmelerin ve kursların yeterli olmadığı ve kurs ücretlerinin yüksek olduğundan bahseden Dernek Başkanı Karaca, İİBF’liler Derneği tarafından Malatya başta olmak üzere birçok ilde ücretsiz KPSS A kursların da düzenleneceğini belirtti.

Her yıl düzenlenen ücretsiz KPSS A kurslarından yararlanmak isteyen İİBF mezunları ve öğrencilerinin, dernek sitesi olan www.iibflilerdernegi.org sitesinden başvuru yapabilecekleri kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız