SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meslek İçi Eğitim Semineri

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:22:41
Meslek İçi Eğitim Semineri
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştiği Yeşil Konaklarda görev yapan idareci ve öğretmenlere yönelik “Meslek İçi Eğitim Semineri” başlattı. 

Yeşilyurt Yeşil Konak Toplantı Salonu’nda bir hafta boyunca devam edecek olan eğitim seminerinin açılış toplantısına Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Başkan Yardımcıları Haydar Şahin, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muaz İçen, birim müdürleri ve Yeşil Konaklarda görev yapan 34’e yakın idareci ve eğitimci katıldı. 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminere katılan eğitimciler, bir yıl boyunca Yeşil Konaklarda verilecek eğitim içerikleri ile ilgili sunumlar gerçekleştirecek, deneyim ve birikimlerini karşılıklı fikir alışverişi şeklinde paylaşacaklar. Kurs bitiminde düzenlenecek törenle katılımcılara sertifikaları dağıtılacak.

 

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞE ÖNEM VERİYORUZ”

Seminerin açılışına katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşil Konaklarda verilen eğitimler ve personellerin dikkat etmeleri gereken konulara ilişkin olarak düşüncelerini paylaştı. Yeşil Konakların sosyal ve kültürel belediyeciliğin en fazla yaşatıldığı yerler olduğunu söyleyen Başkan Polat, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren sosyal ve kültürel belediyeciliğe önem verdik. Yeşil Konak Projemiz kapsamında kapanan belediye binalarımızın dönüşümünü gerçekleştirdik. Bu hizmet binalarında çocuklarımıza, gençlerimize ve bayanlarımıza yaz ve kış dönemlerinde hem ders takviyesi hem de çeşitli sanatsal eğitimler veriyoruz. Hayata geçirdiğimiz bu projede değişime ve dönüşüme uğrayan binaların kullanımı ve personel istihdamıyla ilgili bir bedeli vardı, biz bu bedeli seve seve ödedik” dedi.

Başkan Polat, “Yeşil Konaklarda verilen eğitimler geleceğimize yatırım, çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasına yönelik bir katkı. Minik yavrularımıza hem yeteneklerini geliştirme konusunda yön gösteriyor hem de derslerini takviye edecek imkanlar oluşturuyoruz. Kurslarımız sadece çocuklarımız ve gençlerimizle sınırlı değil tabi ki, yaz döneminde temel dini eğitimler, sportif faaliyetler, beceri kursları bağlama, gitar, dikiş - nakış kursu, resim kursuna katılan bayanlarımız zamanlarını faydalı bir şekilde geçirerek, hem öğreniyorlar hem de ev bütçesine katkı sağlıyorlar. 10 yaşındaki çocukla 70 yaşındaki teyzemiz aynı ortamda ders alarak, birlikte öğreniyorlar. Bu süreci aksatmadan devam ettireceğiz. Sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizi her geçen gün geliştireceğiz” diye konuştu.

 

“EN BÜYÜK GÖREV ÖĞRETMENLERE DÜŞÜYOR”

Yeşil Konak hizmet binalarında en büyük görevin idarecilere ve öğretmenlere düştüğünü belirten Başkan Polat, “Bizler binalarımızı hazır hale getirdikten sonra çocuklarımızı öğretmenlere yani sizlere teslim ettik, en büyük görev sizlere düşmektedir. İhmalkarlık yapmadan, disiplinden taviz vermeden işlerimize sıkı sıkıya sarılmalıyız. Buraya başvuran her yaştan vatandaşımızın en iyi şekilde öğrenmesi için fedakarlık yapmalıyız. Bizim gibi sorumluluk altında olanların izin yapma ve dinlenme lüksü yoktur. Gece gündüz demeden güzel bir gelecek ve nesil oluşturmak için çalışmak zorundayız. Bizler ancak sistem oturduktan sonra belki yürüyebiliriz, dinlenebiliriz. Lakin dinlenmemizin temelinde daha ileriye gitmek içindir, daha çok çalışmak içindir” sözlerini kaydetti.

Konuşmasında öğretmenlere tavsiyelerde bulunan Başkan Polat, “Hizmet binalarımıza başvuran her yaştan vatandaşımızın buralardan memnun kalıp iyi şekilde öğrenmesi için öğretmenlerimizin fedakarlığı ayrı bir önem taşıyacak. Çok kutsal bir meslek icra ediyorsunuz, yılın sadece belli bir dönemi dışında edindiğiniz eğitimleri ve deneyimleri yaz-kış demeden buraya gelenlere aktarıyorsunuz, hepinize çok teşekkür ediyorum. Peygamberimiz Hz. Muhammed ( S.A.V.) bir Hadis-i Şerifinde ‘İlim Çin’de de olsa gidin alın’ diye buyurmuş. Yine Hz. Ali ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyerek öğretmenliğin önemi ortaya koymuştur. Bana açıkçası ‘Meslek anlamında ilk tercihin ne olurdu?’ diye sorsalar, cevabım öğretmenlik olurdu. Bir yandan işinizi yaparken bir yandan Allah’ın rızasını da kazanmış oluyorsunuz, bu süreçte sizin özveriniz ve çabanıza fazlasıyla ihtiyaç duyacağız. Yaptıklarımızı özellikle öğrenci velilerine çok iyi anlatmanız lazım. Sizler bir yandan öğretirken, bir yandan öğrenci velilerinin ne yapması gerektiği konusunda bilgilendirme yapmanız gerekecek, veliyi doğru yönlendirirsek öğrencinin gelişimine katkı sunacaktır” dedi.

Kurban Bayramı sonrasında yeni bir döneme başlayacaklarını belirten Başkan Polat, “Yaz dönemi çalışmalarının tamamlanmasından sonra Kurban Bayramı’nın hemen ardından kış dönemi eğitimlerine başlayacağız. Geride bıraktığımız dönemlerde olduğu gibi en yüksek derecede çocuklarımıza faydalı bilgiler verelim, onların güzel bir geleceğe sahip olmaları için iyi bir eğitim ortamı oluşturalım. Yeni dönem şimdiden Yeşilyurt Belediyesine, halkımıza, öğrencilerimize ve sizlere hayırlı olsun, başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız