SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Meslek Seçimi Çok Önemli"

0
Güncellendi - 2016-05-26 18:05:25
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Malatya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ etkinliğine katıldı.

Seminerde konuşan İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, öğrencilerin hayattan beklentileri, hedeflerini gerçekleştiren kişilerle başarısız kişiler arasındaki fark, hedefler ne düzeyde, gerçekçi mi, ulaşılabilir mi? Amaç yolunda her şey mubah mı? Bugünü ve geleceği bugünden inşa etmek için ne yapmalı? gibi konular üzerinde durdu.

Karabulut, “İyi bir iş bulma, kendini tanıma, üniversite, bölüm ve meslek seçimi çok önemli. Sahip olduğunuz yetenek cevherinizi keşfeder, doğru kariyer planlaması yoluyla kuyumcu titizliğiyle işlerseniz dünyanın en nadide elmasına dönüşebilirsiniz. Öncelikle bir ömür boyu gerçekleştirmek için peşinden koşacağınız ana hedefinizi belirleyiniz. Daha sonra ana hedefinizi ve vizyonunuzu en kolay şekilde gerçekleştirebilmenizi sağlayacak bir mesleği seçiniz. Seçtiğiniz mesleğin sizi fikirsel ve duygusal açıdan en yüksek derecede tatmin edecek, ekonomik ve sosyal açıdan sizi doyuma ulaştıracak bir meslek olmasına dikkat ediniz. Kariyer planınız, kendinizi tanımanızı, hedef pozisyonunuzu belirlemenizi, hedefe göre eksiklerinizi tespit etmenizi ve eksiklerinizi tamamlamanızı sağlayacak yol haritanızdır. Yaptığınız bir yanlış tercih size bir yıla mal olurken, okuduğunuz yanlış üniversite 4 yıl, uğraştığınız yanlış meslek ise size 40 yıl kaybettirebilir” dedi.

Kaynak : Bülten

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI PROF. DR. AYSUN BAY KARABULUT, ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ. (İHA/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ABDULLAH YILMAZ (7 yıl önce)
    HOCA HANIM BUNU AVRUPA İLKOKULDA YAPIYOR.ÜNİVERSİTE KAPISINA GELMİŞ LİSELİLERE SÖYLEMİYOR..MEB VE İŞKUR BU KONULARDA ÇOK PASİF .MESLEK TANITIMI VE YÖNLENDİRMESİ ÇOK CİDDİ VE ÖNEMLİ BİR İŞ...AMA NE GEZER YANDAŞ İŞİN EHLİ OLMAYAN İDARECİLERİN UMURUNDA MI?TÜRKİYENİN GELECEĞİ VEYA ÇOCUKLARIN GELECEĞİ....VESSELAM.....
    0
    0
    Yanıtla