SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mesleki Eğitim Protokolu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da mesleki eğitimin geliştirilmesi işbirliği protokolü törenle imzalandı.

Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen mesleki eğitimin geliştirilmesi işbirliği protokolü imza törenine, Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sıddık Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İş-Kur Müdürü Yaşar Karataş, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Başkanı Ömer Nalçacı ve Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkan Yardımcısı Veli Doğan
katıldı.

Mesleki eğitimin geliştirilmesi işbirliği protokolü öncesinde konuşma yapan Vali Ulvi Saran, mesleki ve teknik eğitimin önemini anlatıp, "Ara eleman ihtiyacı karşılanmalıdır" ifadelerini kullandı. Diğer ülkelerle rekabet edebilmek için kaliteli ürün ve hizmet üretmek gerektiğine dikkat çeken Vali Saran, mesleki eğitimde, kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapıp uygulamak gerektiğini kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, dünyada ve ülkemizde işsizliğin ön sıralardaki sorun olduğuna parmak basarak, işsizliğin önlenmesi için işyerlerinin açılmasının yanı sıra kaliteli ve nitelikli elaman yetiştirmek gerektiğini vurguladı. Dünyada sıçrayış yapan ülkelerin mesleki eğitime önem verdiğini dile getiren Bulut, mesleki eğitimin ülkemizde ileri seviyeye getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sıddık Özdemir'in mesleki eğitimin önemini anlatan kısa konuşmasından sonra Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Abik ise, slayt eşliğinde Malatya'daki mesleki eğitimin durumunu anlattı.

Malatya'da mesleki eğitim okullarına ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Yücel Abik, Malatya'da mesleki eğitimin diğer eğitimdeki payının yüzde 33 olduğunu ifade etti. Mesleki eğitim alanların yüzde 74'ünün staj yapma imkanı bulduğunu bildiren Abik, bu konuda bazı bölümlerde staj yapacak işyeri konusunda sıkıntı yaşadıklarına dikkat çekti.

Meslek okulunu tercih edenlerin en fazla, bilişim denilen bilgisayar, elektrik-elektronik ile çocuk gelişim ve eğitmenine rağbet ettiklerini söyleyen Abik, mesleki eğitimin önemini de anlattı.

Konuşmalardan sonra mesleki eğitimin geliştirilmesi işbirliği protokolü törenle imzalandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız