SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mesleki Eğitimin Fuarı

A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı METEF olan Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı Öğretmenevi’nde açıldı. Malatya Merkez ve ilçelerdeki teknik eğitim ve kız meslek liseleri ile Halk Eğitim Merkezlerinin yıl içerisinde ürettikleri eserlerin sergilendiği Fuar’ın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen törene Vali Vekili Bayram Öz, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Kılıç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Sedat Yetiş, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile Fuara katılan kurumların yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Vali Vekili Bayram Öz, fuarın açılışındaki konuşmasında, “ Bugün ortaöğretimde okuyan öğrencilerimizin birçoğu ileride doktor, hakim savcı olma düşüncesinde. Bu mesleklerde görev almak tabii ki önemli ve gerekli. Ancak tüm insanlarımızın bu mesleklerde olmaları söz konusu değil. Onun için sanayinin ara elaman ihtiyacını karşılamada meslek liselerimiz büyük önem arz etmektedir. Ara insan gücüne de ülkemizin ihtiyacı bulunmaktadır. Bugün öğrencilerimizin eğitim yılı içerisinde ortaya koydukları çalışmaları hep birlikte göreceğiz. Önemli ürünler elde edilmiş. Kendilerini tebrik ederken, başarılarının sürmesini diliyorum” dedi.

Fuarın açılışında Milli Eğitim Müdür vekili Sedat Yetiş de, meslek liselerinin büyük önem arz ettiğini belirtti.

Törende Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından mini konser sunuldu.

Daha sonra proje yarışmasında dereceye giren öğrencilere Ticaret ve Sanayi Odası tarafından birincilik elde eden Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesi’nden İbrahim Ayas ve Mecit Sizer’e 1’er tam, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi’nce 1’er çeyrek altın, bir firma tarafından çanta ve bir alışveriş mağazası tarafından da satranç takımı hediye edildi.

Yine yarışmada ikincilik elde eden Anadolu Kız Meslek Lisesi’nden Havva Selçuk, Rabia Koç ve Hande Timuroğlu’na 1’er adet yarım, 1 adet çeyrek altın ile çanta ve satranç takımı, 3. olan Serdar Buğdaycı’ya radyo, 1 çeyrek altın 1 çanta ve satranç tahtası, mansiyona değer görülen eserin sahipleri Gökhan Ulutaş, Ali Korkmaz ve Bilal Yentur’ da 50’şer YTL’lik alışveriş çeki, 1 çeyrek altın, 1 çanta ve satranç takımı hediye edildi.

Daha sonra fuarın açılışı yapıldı ve stantlar gezildi. Sergi 25 Mayıs Perşembe günü mesai saatine kadar açık kalacak.

SERGİDE İŞLERİ SERGİLENEN EĞİTİM KURUMLARI..
METEF'te eğitim öğretim yılı içerisinde ürettikleri işler sergilenen eğitim kurumları şunlar:

ERKEK TEKNİK ÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI OKULLAR
Akçadağ Çok Programlı Lise
Arapgir Endüstri Meslek Lisesi
Arguvan Çok Programlı Lise
Darende Mesleki Eğitim Merkezi
H. Akbudak İMBK Anadolu Meslek Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
Hekimhan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi
Pütürge Endüstri Meslek Lisesi
Şehit Kemal Özalper And, Tek. ve End. Mes. Lisesi
Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi
Yunus Emre Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Mes. Lisesi
KIZ TEKNİK ÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI OKULLAR
Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi
Arapgir Çok Programlı Lise
Konak Pratik Kız Sanat Okulu
Doğanşehir Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi
Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi
ÇIRAKLIK ve YAYGIN EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI KURUMLAR
Akçadağ Halk Eğitimi Merkezi
Arguvan Halk Eğitimi Merkezi
Darende Halk Eğitimi Merkezi
Doğanyol Halk Eğitimi Merkezi
Kale Halk Eğitimi Merkezi
Pütürge Eğitimi Merkezi
Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezi
Merkez Halk Eğitimi Merkezi
Arapgir Halk Eğitimi Merkezi
Battalgazi Halk Eğitimi Merkezi
Doğanşehir Halk Eğitimi Merkezi
Hekimhan Halk Eğitimi Merkezi
Kuluncak Halk Eğitimi Merkezi
Yazıhan Halk Eğitimi Merkezi
DİĞER OKULLAR
Abdulkadir Eriş Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi
Turgut Özal I.O. ve iş Okulu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız