SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mesleki Gelişim Zorunlu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:53:42
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Malatya Sağlık Yüksekokulu ve Turgut Özal Tıp Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla “Dünya Hemşireler Günü” kutlandı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, Malatya İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Saraç, Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci, Türk Hemşireler Derneği Malatya Şube Başkanı Berna Bayır, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programda ilk konuşmayı Türk Hemşireler Derneği Malatya Şube Başkanı Berna Bayır yaptı. Dünya hemşireler gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Bayır, “Hemşire denilince aklımıza, mesleki yaşamı içinde gerektiğince hastalara yakın olmak, yakınında olurken hastanın tüm yaşam belirtilerine duyarlı olmak ve onları anlamlandırmak gelmektedir. Görev sorumluluk ve yetkileri kapsamında gerektiğinde müdahale etmek, uyarmak ve izlemek, ilk ve orta öğretim eğitimini tamamladıktan sonra lisans düzeyinde bir eğitimden geçmek ve hemşirelik diplomasını aldıktan sonra mesleki gelişimini sürdürmekle zorunlu olan bir mesleğin üyesidir, hemşirelik.” İfadelerini kullandı. 

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü’nün tüm dünyada ve Türkiye de kutlanmakta olduğunu belirten Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci, “Uluslararası hemşireler günü için her yıl bir tema belirlenmektedir. Bu yıl belirlenen tema, hemşireler için değişen güç, sağlık için hayati kaynaktır. Bunun için kaliteli bir eğitimden geçmeleri gerekmektedir. Bilindiği gibi hemşirelik eğitimi yoğun teorik içeriğin yanı sıra ağırlıklı klinik uygulamaları da içermektedir. Diğer yandan hemşirelik öğrencileri profesyonel gelişimleri için rol modeline de ihtiyaç duyarlar. Hemşirelik, hastaları izlemek, tanılarını koymak ve tedavi süreçlerini yönlendirmek için gerekli olan ileri soyut düşünme yeteneği, ağır tempoyu üstlenebilecek fiziksel dayanıklılık ve her şeyden önce temel insani değerleri gerektiren bir meslektir.” dedi.

Malatya Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisi ile devam eden program, “Hemşirelikte hatalı uygulamalar ve yasal sorumluluklar” başlıklı panel ile son buldu. 

DR. ŞENER'İN MESAJI..

Bu arada İl Halk Sağlığı Müdürü Doktor Kemal Şener, “Sağlık camiasını üzen olaylarda şiddet uygulayıcılarına gerekli tepkilerini göstermelerini bekliyoruz” dedi. 

“12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada, hemşirelik mesleğinin önemine temas eden İl Halk Sağlığı Müdürü Doktor Kemal Şener, “Hemşirelik mesleğinin tüm dünyada öncü ismi olarak kabul edilen Florence Nightingale’in doğum günü olan “12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü” ve bu günü takip eden hafta ise “Hemşireler Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Hemşireliğin birçok tanımı yapılmakla birlikte hemşirelik fedakarlık, sevgi ve özveri isteyen kutsal bir meslektir. İnsanımız hemşireyi kendine o kadar yakın hissetmiştir ki ona kardeş anlamına gelen “Hemşire” adını vermiştir” ifadelerini kullandı.

“Büyük bir fedakarlıkla görevini yapan sağlık çalışanlarımız ve hemşirelerimiz zaman zaman vicdan sahibi hiç kimsenin tasvip etmeyeceği sözlü veya fiziki şiddetle karşılaşmaktadırlar.

Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak hemşireler haftası münasebetiyle bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz. Biz sağlıkçılar olarak bu tür şiddet olaylarından dolayı görevimizi asla bırakmayıp yine en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ancak halkımızın bu gibi istenmeyen durumlarda daha duyarlı olmalarını ve böylesi sağlık camiasını üzen olaylarda şiddet uygulayıcılarına gerekli tepkilerini göstermelerini bekliyoruz” diyen Şener, “Sağlıklı bireyler ve sağlıklı bir toplum için; çok önemli ve kutsal bir görevi ifa eden bu yüce mesleğin mensubu bütün fedakâr hemşirelerimizin Hemşireler Haftasını kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız