SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Tercihimiz Diyalog Olacak"

0
Güncellendi - 2016-04-04 02:42:35
A- A+ PAYLAŞ

  • TÜRMOB Genel Başkanı Sanlı, Malatya SMMMO eski başkanı YMM Altaş'ı kutladı ve "Bir serbest muhasebeci mali müşavir 9, bir yeminli mali müşavir ise 19 yılda yetişiyor. Hiçbir meslek gurubunda böyle bir emek ve özveri yoktur."dedi.

Malatyahaber.com yazarlarından, Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMMO) eski başkanı, Yeminli Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş, Yeminli Mali Müşavir (YMM) Ankara'da Maliye Bakanlığı'ndan YMM beratı ve mührünü aldıktan sonra Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB ) Genel Başkanı YMM Nail Sanlı’yı (fotoğrafta soldaki) makamında ziyaret etti.

Görüşmede muhasebe mesleğin dünden bugüne değişim ve gelişim üzerinde konuşan Nail Sanlı, 26 yıllık sürede TÜRMOB olarak önemli çalışmalar yaptıklarını, Türkiye'nin uluslararası platformda temsil edilmesinde önemli kazanımlar sağladıklarını, Yeminli Mali Müşavir ve Mali Müşavirliğin önemli kariyer mesleklerinden biri olduğunu, mesleğinin itibarının her şeyden daha fazla güvene dayalı olduğunu vurguladı.

Sanlı, "Ekonomideki aktörler ile düzenleyici ve denetleyici kamu kurumları meslek mensuplarımızdan hizmet almaktadırlar. Sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlilerinin olduğu kadar meslektaşlarımızın payının en üst seviyelerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmektedir. Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler, kamu maliyesine ve ekonominin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunmaktadır. Müşterilerimizin ve bizimle işbirliği yapan insanların her geçen gün muhasebe meslek mensuplarına güvenin artını görmekteyiz bu bizi sevindirmektedir.

Ülkelerin kalkınmasında ve kamunun finansmanında en önemli faktör vergidir. Vergi ne kadar iyi kontrol edilirse, o kadar iyi kamu hizmetleri sağlanır. Vergiye ilişkin her beyanname, hesaplama ve finansal tablo, bizim sorumluluğumuzdadır. Bunun içindir ki yaptığımız işin öneminin ve sorumluluğunun bilincindeyiz. TÜRMOB camiası olarak siyasi ve mali idareden beklentimiz sorunlarımıza ilişkin yasal düzenlemelerin yapılması, mesleğimizle ilgili düzenlemelerde görüş ve önerilerimizin değerlendirmesidir. Şimdiye kadar olduğu gibi yarınlarda da tüm kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içinde çalışmaya devam etme arzusu ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sorunlarımızın çözümünde ilk tercihimiz diyalog olacaktır. Diyalogla sorunların çözümü için mücadelemizi devam ettireceğiz."diye konuştu.

Altaş’ı, Yeminli Mali Müşavir olması nedeni ile kutlayan Sanlı, "Bir serbest muhasebeci mali müşavir 9, bir yeminli mali müşavir ise 19 yılda yetişiyor. Hiçbir meslek gurubunda böyle bir emek ve özveri yoktur. Bu nedenle meslek mensuplarımızın aldığı unvanları çok önemsiyoruz. Mustafa Bahadır Altaş 1996 yılından beri meslek camiamızda oda yönetimi, oda başkanlığı ve son olarak TÜRMOB Disiplin Kurulu üyeliği görevlerinde bulunan, serbest muhasebeci, mali müşavir ve şimdide Yeminli Mali Müşavir olarak meslekteki gelişimin en belirgin örneklerinden biridir. Bu sürede mesleki ve mevzuat çalışmalarında üretkenliği ile meslek camiamıza önemli katkılar sundu. Bu katkısına bunda sonra da Yeminli Mali Müşavir olarak devam edeceğine inanıyorum ve kendisini kutluyorum."dedi.

Yeminli Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş da, Genel Başkan YMM Nail Sanlı’yla yaklaşık 16 yıl TÜRMOB çatısı altında birlikte çalışma imkanı bulduğunu, kendisinden önemli tecrübeler edindiğini belirterek mesleğe ve TÜRMOB camiasına yaptığı katkılar için teşekkür etti.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

bahadırmühür

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ömer YILMAZ (8 yıl önce)
    Tebrik ederim.Başarılarından dolayı Mustafa kardeşimi kutluyorum.Malatya'mız için de hayırlı olur inşallah.
    0
    0
    Yanıtla