SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Meslektaşlarım İçin Değil Ama..''

A- A+ PAYLAŞ

Avukatlık mesleğinin içinde bulunduğu ve her geçen gün artan sorunları dile getirmek amacıyla 1 Mart 2007 tarihinde açlık grevine başlayan Avukat Aysel Bulut, bu eylemine 5 Nisan Avukatlık Günü ‘nde son verdi.

1 Mart 2007 tarihinde kendi bürosunda açlık grevine başlayan Avukat Aysel Bulut,sorun ve sıkıntıların sürdüğünü ancak 36 gündür sürdürdüğü açlık grevinin meslektaşlarının değil çocuklarının daha fazla üzülmemesi için son verdiğini belirtti.

Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen Avukat Aysel Bulut, “ Avukatlık mesleğinin içinde bulunduğu ve her geçen gün artan sorunlarını dile getirmek ve çözümünü sağlamak yolunda ilgili makamların dikkatini çekmek alacıyla 1 Mart 2007 tarihinden itibaren açlık grevi eylemine başladığımı yaptığın basın açıklamasıyla duyurmaya çalışmıştım. Ancak bu eylemim sadece ekonomik sıkıntı çektiğim şekliyle basına yansıtılarak önemsenmedi. “ dedi.

Bulut yaptığı açıklamada 32 hukuk fakültesinden yılda 9 bin kişinin mezun olduğunu bunlardan 7 bininin avukat olarak aralarına katıldığını belirterek, “ Ekonomik sıkıntı nedeniyle insanlar hukukçuya gitmiyor onun yerine bir arzuhalciye giderek dilekçe yazdırıyor ve davasını kendisi takip ediyor. Kendi davasını takip eden kişilerin sayısının hızla arttığı, CMK uygulaması ile emekli bağdaşmayan ücretlerle zorunlu müdafilerin tayin edildiği ülkemizde serbest avukata olan ihtiyaç azalırken her yıl aramıza ihtiyacın 10 katı meslektaşım katılıyor. Bu yetmezmiş gibi yeni hukuk fakültelerinin açılması planlanıyor. Meslektaşlarımın artık kendi sorunlarına duyarlı olması gerek. Bağımsız yargıdaki hakim ve savcılar sosyal güvenceye sahiptir, yargıdaki avukatlar sosyal güvenceye sahip değindir. Hukuk ve adalet herkese lazımdır. Hukuk mensubu olan avukatlar kendi haklarını zedeleyen, ihlal eden düzenleme ve uygulamalara karşı çıkmazlarsa ve kendi haklarını savunmazlarsa, gün geldiğinde haklarını savunacağı müvekkilleri kalmayacağını görmelidirler. 5 Nisan Avukatlar Günü Her yıl 5 Nisan’da çeşitli etkinlikler düzenlenerek avukatlar günü kutlanır. Bu de bu günün bundan sonraki süreçte avukatların bağımsız yargılamada layık olduğu saygınlığa kavuşturulması için gerekli düzenlemelerin yapılması dileğimle kutluyor ve 36 gündür sürdürdüğüm açlık grevime meslektaşlarımın değil çocuklarımın daha fazla üzülmemesi için son verdiğimi tüm kamuoyuna duyuruyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız