SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mest Ediyor, Baş Döndürüyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:53:29
A- A+ PAYLAŞ

Doğa ve Kültür Etkinlikleri kapsamında çeşitli illerden gelen sporcular Arapgir'de Kozluk Vadisi ile Kayaarası Kanyonu'nda kamp ve yürüyüş gerçekleştirdiler.

4 günlük etkinliğin Arapgir'de gerçekleştirilen bölümüyle ilgili olarak Arapgir Belediyesi'nden şu bilgi verildi:

"Bu yıl birincisi düzenlenen Doğa ve Kültür Etkinlikleri, Dağcılık Federasyonu ve Dağcılık Sporcularının Türkiye'nin farklı bölgelerinden katılımlarıyla Arapgir Doğa Sporları Derneği organizatörlüğünde, Arapgir Belediyesi'nin işbirliğiyle görkemli bir başlangıç yapılmasıyla start aldı. 13 Eylül Cuma günü ilçeye gelen ekipler Arapgir'in Kozluk Vadisi üzerinde bulunan Meydan Köprüsü'nde kendilerine tahsis edilen yerde çadırlarını kurdular ve kamp ateşi yakıldıktan sonra bir gece konaklayarak 14 Ekim Cumartesi günü sabah saat 05.00'da Hapuşka denen bölgeye servislerle bırakıldılar. Buradan başlayan yürüyüş, Kayaarası Kanyonu boyunca 17 km olarak devam etti. Dağcı Sporculara trans geçis süresince ilçenin yöresel ürünleriyle yapılan kahvaltı, yemek ikramında bulunuldu. Balıkçıların Kozluk Çayında tuttuğu balıklar da öğle yemeği olarak ikram edildi. Dağcıların ilk defa kullandıkları rotaları barından Kayaarası kanyonunda, zorlu geçişlerin yanısıra, dağ keçilerinin de zaman zaman ekibin önü sıra yürüdüğü görüldü. Akşam saat 18.00'de yürüyüşü tamamlayarak kamp alanı olan Meydan Köprüsü'ne inildiğinde burada gün içerisinde Malatya merkezden pedal çevirerek ilçeye gelen Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ile bir araya gelindi.

Geçen yıl ilçeye Malatya'dan gelen bisikletçiler topluluğu ile bir faaliyet düzenlenmiş, bisiklet gezi turunun birincisi yapılmıştı. Bu yıl ikincisi yapılmak üzere Arapgir'e gelen yaklaşık 50 kişilik ekip Kültür ve Doğa Etkinlikleri çerçevesinde bir gece kamp alanında kaldı. Yöresel müzik dinletisi, sıra gecesi ve çiğköfte ikramında bulunuldu. Geceye Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgirli Gazeteci Kamuran Sezer'yin yanı sıra ilçeden de bir çok vatandaş katıldı.

3. günde Malatya Fotoğraf Sanatçıları Dayanışma Derneği (MAFSAD)'nin de katılımıyla toplamda 100-150 kişilik katılım sağlanmış oluyor. Grup burada 3'e ayrılıyor. Trans geçişini tamamlayan çevreciler ilçenin, tarihi turistik mekanlarının bulunduğu yerleri gezecek. Bisikletçiler ise Turlarını tamamlamak üzere Osmanpaşa Vadisi'ne hareket ederek, hem tarih, hem kültür, hem doğa, hem de bisiklet turizmini gerçekleştirmiş olacak. MAFSAD üyeleri ise Meydan Köprüsü'nden traktöle alınarak Çınar Pınarı Bölgesine bırakılarak buradan Kayaarası Kanyonu'na Fotoğraf Gezisi düzenleyecek.

Son olarak Doğa ve Kültür etkinliklerinin 4. günü olan 16 Eylül Pazartesi günü Hulusi Efendi Vakfı tarafından kayaarası kanyonunda rafting yapılacağı belirtildi.

İptal edilen Bağbozumu Şenlikleri çerçevesinde yapılması planlanan etkinliklerin Doğa ve Kültür etkinlikleri kısmı bu faaliyetle yapılmış oluyor. Üzüm yarışması ve Üzüm Sempozyumu'nun da ilerleyen günlerde yapılacağı belirtildi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu bölgede yapılması planlanan HES'e de vurgu yaparak şunları belirtti: "HES'in yapılmak istendiği bu bölgede, yapılan Doğa Yürüyüşü etkinlikleriyle Kanyonumuzun ne kadar zengin olduğu keşfedilirken, HES'in yapılmamasının önemi bu noktada ortaya çıkmış oldu. Gerçekleştirilen faaliyetlerle bölgede büyük bir etkinlik meydana getiriliyor. Bakir olan Vadilerde keşfedilmeyi bekleyen flora çeşitliliği, endemik türlerin varlığı, oksijen oranının Türkiye ortalamasının çok çok üstünde olması buraya gelen vatandaşları mest ediyor, başını döndürüyor. Biz de düzenlediğimiz etkinliklerle vatandaşların bu farklılığa şahit olmalarını sağlıyor, onların benzersiz güzellikte zaman geçirmelerine katkıda bulunmak istiyoruz Bu sayede birlik ve beraberliğin de sağlanacağına inanıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız