SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mesuliyet Kabul Etmeyiz" Resti

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:30:06
A- A+ PAYLAŞ

Vali Vasip Şahin, Karakaya Baraj Gölü üzerindeki Karakaya Demiryolu Köprüsü üzerinde karayolu düzenlemesi yapılarak Malatya ile Elazığ’ın Baskil ilçesi arasında karayolu ulaşımının sağlanması konusundaki projeye, köprünün projesini yapan firmanın karşı çıktığını söyledi.

İl Koordinasyon Kurulu’nda bilgi veren DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Sami Güzel, Yoncalı Barajı ihalesinin müteahhitlerin Kamu İhale Kurumuna (KİK) götürüldüğünü belirterek, sonucu beklediklerini belirtti. Güzel, “Yoncalı Barajı’nın 9 bin 300 metre uzunluğundaki tüneli ve sulaması projesinin de ihalelerini yaptık. Recai Kutan Boztepe Barajı’nın sulama ihalesi tamamlandı, işe başlanılacak. Kapıkaya Sulama Projesi’nin ödeneği 10 milyon TL. Burada yüzde 51 oranında fiziki gerçekleşme var.  Yalnız, firmanın kayyuma devredildiği bilgisi bize geldi.  Mali yönden biraz etkileneceğiz gibi görünüyor.  Yoksa Kapıkaya sulamasını yılsonu itibariyle bitirmeyi hedefliyorduk. Medik Barajı’nın yükseltilmesi işi vardı ve onu bu yıl tamamladık, su yükselmeye başladı” dedi.

Vali  Vasip Şahin, “Recai Kutan Boztepe Barajı ve Yoncalı Barajı tamamen hizmete girdikten sonra Yazıhan ve Arguvan bölgesinde  çok önemli miktarda araziler sulanabilir hale gelecek” dedi.

DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Sami Güzel, Recai Kutan Boztepe Barajı’nın tünelinde su sızıntısı olduğu şeklindeki soru üzerine verdiği yanıtta, “Bir su sızıntısı geldi. Şuanda çalışıyoruz, enjeksiyon yapıyoruz. Kaynağı tespit edildi. Ekiplerimiz orada çalışıyor, 2-3 ay içerisinde tamamlayacağız” şeklinde bilgi verdi.

Güzel, barajların su oranları hakkında ise şu bilgiyi verdi, “Polat Barajında geçen yıl 11 milyon küp su varmış, şuanda 6 milyon küp su var. Çat Barajı’nda geçen yıl 129 milyon küp su varmış, bu yıl 890 milyon küp su var. Sultansuyu’nda bir sorun yok. Sürgü Barajı’nda geçen yıl 65 milyon küp su varken, şuanda 62 milyon küp su var.”

Karakaya Baraj Gölü üzerindeki Karakaya Demir Köprüsü üzerinde karayolu düzenlemesi yapılarak Malatya ile Elazığ’ın Baskil ilçesi arasında karayolu ulaşımının sağlanması projesi ile ilgili olarak Vali Vasip Şahin,  “Projeyi ve statiğini hazırlayan firma bu tür haberler çıkınca hemen Noter kanalıyla Valiliğe bir ihtarname çekmiş, ‘buranın statiği demiryoluna göre yapılmıştır, bunun üzerine yapılacak olan her hangi bir yapının yapılması halinde bizim şirketimiz her hangi bir mesuliyet kabul etmeyecektir” diye.  Bu çok önemli bir şey.  Ancak siz çok aksini bilimsel hesaplamalarla tespit edebilirseniz burada bir proje imal edebilirsiniz, yoksa riski siz üstlenmiş olursunuz. Orada böyle bir durum var. Onunda kamuoyu  tarafından bilinmesinde fayda var” dedi.

Karayolları Bölge Müdür yardımcısı Hürrem Çapar, “Konu bize de geldi. Şirket karşı çıktı ve o yükü taşımayacaklarını söylediler. Karayollarına da o yazı geldi ve o konu gündemden çıktı” dedi.

MAKET FOTO: Malatya'nın eski Valisi Ulvi Saran'ın gündeme getirdiği, mevcut demiryolu köprüsünün üzerine karayolu geçişi yapılması düşüncesinden sonra yapılan maket fotoğraf.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız