SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mesut Hoca 'Gerçek' Umre'de..

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul’dan memleketi Malatya’ya yaptığı ziyaretler için mecazi anlamda ‘Umreye gidiyorum’ ifadesini kullanan Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak geçtiğimiz hafta Umre ibadeti için Suudi Arabistan’a gitti.

Eşi Nezihe Şükran Parlak ile birlikte önce Medine’ye oradan da Mekke’ye geçen 2005–2009 dönemi İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Suudi Arabistan’a gitmeden önce Umre ziyareti ile ilgili olarak düşüncelerini dile getirirken, ‘Allah’a bize bu ibadeti yapmayı nasip ettiği için ne kadar şükretsem azdır. Umre ziyaretini aslında bir hayli önce planlıyorduk eşimle birlikte. Ama bugüne nasip oldu. O kutsal beldeleri ziyaret etmek, Allah’ın rızasını kazanmak yolunda böyle bir yolculuğa çıkmak benim ve eşim için büyük bir mutluluk kaynağıdır’ dedi.

Söyleşilerinde İstanbul’dan Malatya’ya gelirken ‘Umreye gidiyorum’ ifadesini kullandığını hatırlatan Prof. Dr. Mesut Parlak, ‘Malatya benim en büyük sevdamdır. Malatya’nın evladı olmaktan her zaman büyük onur duydum. Hayatım boyunca Malatyalı olmanın onurunu taşımanın sorumluluğu ile hareket ve hizmet ettim. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü görevim sırasında ve halen yürüttüğüm Malatya Eğitim Vakfı başkanlığında her zaman ülkeme ve Malatya’ya hizmet etmenin mutluluğunu yaşadım. Memleketimi olan derin bağlılığım nedeniyle İstanbul’dan Malatya’ya giderken mecazi anlamda ‘Umreye gidiyorum’ derdim. Bugün ise gerçek anlamda Allah rızası için Umre ziyareti için dinimizin kutsal topraklarını ziyaret etmenin heyecanını yaşıyoruz. Kâbe’de ülkemizin, memleketimizin, Malatya’nın refahı ve esenliği için dua etmenin mutluluğunu yaşayacağız ’ şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Mesut Parlak ve eşi Nezihe Şükran Parlak’ın Umre ziyaretinden hafta sonunda Türkiye’ye döneceği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız