SON DAKİKA
SON DEPREMLER

METEF Açıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Mesleki Teknik Eğitim Fuarı (METEF) açıldı.

Malatya Belediyesi hizmet binasının yanındaki boş alana kurulan METEF'in açılışına Vali Ulvi Saran, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Güven, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, ESOB Başkan Vekili Orhan Özbek ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Halk oyunları gösterisi ile başlayan törende açılış konuşması yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Son yılarda mesleki eğitimle ilgili ülkemizin başlatmış olduğu hamlelerden biriside mesleki eğitimin yaygınlaştırılmasına yönelik bir çalışma. Bu kapsamda ilimizde de her yıl mesleki eğitimin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması amacıyla Mesleki ve Teknik Okullarla ilgili fuarları açıyoruz. İlköğretim düzeyindeki öğrencilerimiz, bu güzel çalışmalara bakarak, biz umuyoruz ki, mesleki eğitim okullarını lise aşamasında kayıt esnasında tercih etsinler. Böyle bir beklentimiz var. Milli Eğitim Bakanlığımızın son yıllarda aldığı kararlarla kat sayı probleminin de büyük ölçüde aşılmış olması nedeniyle özellikle Malatya'mızda mesleki ve teknik okullara devam eden öğrenci sayılarımız her geçen yıl artmaya başladı. Mesleki ve teknik okullarda öğrenci sayısı 9 bin 500 iken, gecen yıl 12 bin 500 civarına, bu yılda 15 bin 400 civarında öğrencimiz mesleki ve teknik okullara devam ediyor. Genel eğitim içinde yüzde 30'luk bir oranı teşkil eden mesleki eğitime devam eden öğrenci oranımız, biz umuyoruz ki, bakanlığımızın bu yıl almış olduğu bir karar ile yüzde 53'lük bir orana çıkartma çalışmalarımız devam ediyor. Öğrencilerin yüzde 47'si ise Anadolu Liselerine dönüştürülecek. 3 yıl içinde genel lise eğitimi sona erecek" dedi.

Vali Ulvi Saran'da, "Mesleki ve teknik alanda ara insan sıkıntısı çekilmektedir. Mesleki ve teknik eğitime son dönemlerde yönelen ilginin azalmasına dönük bir sonuçtur. Ancak, son zamanlarda bu alandaki eğitime duyulan ilgi sonucunda mesleki ve teknik okullarımıza olan yöneliş artmıştır. Mesleki ve teknik eğitim, hem gündelik hayatın devamı için, hem de sanayinin ve çeşitli iş kollarındaki tesislerin faaliyetlerini sürdürebilmesi için çok gerekli olan bir husustur. Mesleki ve teknik eğitim alan teknik
insanlarımız, hayatın hemen her alanında, hemen her sanayi kolunda, üretim faaliyetlerinin yürütüldüğü hemen her noktada yer almakta ve önemli görevler ifa etmektedir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından METEF'in açılışı yapılarak okulların standları gezildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız