SON DAKİKA
SON DEPREMLER

METEF Fuarı Açıldı..

A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı METEF olan Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı açıldı. Merkez ve 13 ilçedeki tüm mesleki eğitim kurumlarının katıldığı fuar 3 gün açık kalacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Öğretmenevi'nde organize edilen METEF’in açılış törenine katılan Vali Osman Derya Kadıoğlu, yaptığı konuşmada, “ Mesleki ve Teknik Eğitimin amacı sanayiye ara işgücü elamanı yetiştirmektir. Ancak bugün ülkemizde teknik ve mesleki eğitim girme yolunca çaba gösterdiğimiz Avrupa Birliği’nin çok altındadır. Bu okullarımıza ilgiyi artırmak için cazip hale getirmemiz gerekiyor.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür vekili Mahmut Berk’te konuşmasında, “ Ülkemizin sosyal, kültürel, ekonomik ve teknik ihtiyaçlarına cevap verecek insan gücünü yetiştirmek amacında olan Mesleki ve Teknik Eğitim, ülkemiz sanayisinin ihtiyacı olan nitelikli insan gücünü yetiştirmek üzere faaliyetlerini sürdürmektedir Teknolojinin hızla gelişmekte olduğu çağımızda ülkemizin sanayileşme hamlesi içinde olması nedeni ile ülkemiz endüstrisinin ihtiyaç duyduğu vasıflı ara insan gücü ihtiyacını karşılamak üzere faaliyetlerini sürdüren Mesleki ve Teknik Eğitimde sürekli yenilikler ve değişiklikler yaşanmaktadır” dedi.

Daha sonra fuarın açılışı yapıldı ve Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı Malatya’daki merkez ve ilçelerde bulunan 10 Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Mesleki Eğitim Merkezi, Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı 3 Ticaret Meslek ve Turizm Lisesi, Kız Teknik Öğretim Genel müdürlüğü’ne bağlı 5 Kız Meslek Lisesi veya Pratik Kız Sanat Okulu ile Mesleki Eğitim Merkezi, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Merkezleri olarak da Malatya Merkez ile 13 ayrı ilçede kurulu bulunan Halk Eğitim Merkezleri’nce yıl içerisinde yapılan ürünler sergilendi.

Fuarda ayrıca; Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri konser verirken, Malatya Kız Meslek Lisesi öğrencileri, cilt bakımı ve makyaj uygulaması da yaptılar. Öğrencilerin ya da kursiyerlerin yaptıkları ürünlerin satışının da yapılmakta olduğu bildirildi.

Fuarın açılışına katılanlar standları gezdi.

HABER ve FOTOĞRAFLAR: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız