SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meteoroloji'den 'Önemli' Uyarı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:31:54
Meteoroloji'den 'Önemli' Uyarı
A- A+ PAYLAŞ

Meteoroloji, Malatya'nın da bulunduğu bölgede kuvvetli sağanak yağış ve fırtına beklendiğini bildirdi, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji'den, Valilik aracılığıyla basın kuruluşlarına akşam saatlerinde iletilen uyarı açıklaması şöyle:

"Beklenen Meteorolojik Hadise 

kuvvetli sağanak yağışlar görülecek.

Genel Durum

Bölgemiz bugün akşam saadetinden itibaren serin ve yağışlı hava kütlesinin etkisine girecek. Halen | Akdeniz, İçç Anadolu ve Karadeniz bölgeleri yağışlı kütlenin etkisinde bulunuyor.

Bu gece yarısından sonra soğuk ve yağıştı havanın etkisine girecek olan bölgemizde kuvvetli (20-50 kg/m2) yağışların olması bekleniyor, özellikle Adıyaman, Elazığ’ın güneyinde kalan ilçeleri Maden, Alacakaya, Arıcak ve Palu ile Malatya, Bingöl ve Tunceli'de çok kuvveti yağışlar (51-75 kg/m2) bekleniyor. Bingöl ve Tunceli'nin yüksek kesimlerinde yağışlar yer yer kar şeklinde görülebilir.

Bu hafta başında tüm yurtta mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, dün yurdun kuzeybatı kesimlerinde 4-6 derece azaldı. Hava sıcaklıklarının bölgemizde geceleri 8-10 derece, gündüz ise 14-16 dereceler civarında seyretmesi tahmin edilmektedir.

Rüzgar güney ve doğu yönlerden orta kuvvette (15-25 km/saat), yer yer kuvvetli (30-40 km/saat) esecek.

Ani ve hissedilir sıcaklık düşüşü ile kuvvetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara (Ani sel  baskını, yıldırım, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksama, vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları; kuvvetli meteorolojik olayların meydana gelmesinden önce yayımlanacak anlık meteorolojik uyanları takip etmeleri tavsiye olunur.

Oluşması Muhtemel Riskler 

• Ani Sel - Su Baskını • Yıldırım - Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız