SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meteoroloji'den Sis- Pus- Buz-Don Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Meteoroloji, Malatya'nın da dahil olduğu bölgede görülen sis ve pus olayının 19 Aralık Salı gününe kadar lokal biçimde devam edeceğini, bölgenin Salı akşamdan itibaren de soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğini bildirdi.

Meteoroloji Elazığ Bölge Müdürlüğü, sorumluluk sahasındaki Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'yi kapsayan bölge için tahminlerini şu açıklamayla duyurdu:

"Yüksek Basınç Merkezinin etkisiyle Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk sahasını etkisi altına alan görüş engelleyici hadiselerin (sis ve pus), Salı (19.12.2017) gününe kadar lokal olarak devam edeceği tahmin edilmektedir.

Bölgemizin; Salı (19.12.2017) günü akşam saatlerinden, Perşembe (21.12.2017) günü akşam saatlerine kadar soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmesi beklenmektedir. Bölgemizde görülecek olan yağışların, il ve ilçe merkezlerinde yağmur, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

Rüzgârların genel olarak değişik yönlerden hafif kuvvette esmesi beklenmektedir.

Gece sıcaklıklarının 0°C’nin altında seyredecek olması sebebiyle yer yer lokal olarak buzlanma ve don olayı beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Meteorolojik tahminlerde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklı tahminlerin dikkate alınmasıyla istenmeyen durumların ortaya çıkmaması, gerektiği hallerde yapılan ve internet sitemizde yayınlanan kısa süreli meteorolojik ihbar ve uyarıların takip edilmesi, meydana gelmesi muhtemel zararların en aza indirilebilmesi bakımından yarar sağlayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bülten- malatyahaber.com

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız