SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meteoroloji'den Uyarı..!

A- A+ PAYLAŞ

Yağışlı hava, Türkiye’nin büyük bir bölümünde etkili olurken, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre;

DOĞU ANADOLU:Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde güneybatısı (Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl) yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer buzlanma ve don hadisesi bekleniyor.

HAFTA SONU TÜRKİYE GENELİNDE YAĞIŞ VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, hafta sonu Türkiye’nin büyük bölümünde yağış bekleniyor,
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre, yarın (Cumartesi) hava durumu şöyle tahmin ediliyor:
Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Doğu Akdeniz, Göller yöresi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Antalya, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeybatısı ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Rüzgar yurdun güney, iç ve batı bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Pazar günü ile Türkiye’nin geneli çok bulutlu olacak. Pazar günü de hava durumu şöyle tahmin ediliyor: Konya, Aksaray, Karaman, Niğde ve Mersin çevreleri dışında kalan bölgelerimiz yağışlı geçecek. Yağışlar; Erzurum, Bingöl, Bitlis, Muş, Van, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Rüzgar Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR-

Meteoroloji, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu. Rüzgarın, batı bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz zehirlenmeleri, çatı uçması v.b.) ilgillerin ve yurttaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız