SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meteoroloji'den Uyarı!

A- A+ PAYLAŞ

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında tüm ülke yağışlı geçecek. Yağışlar; Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak, Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Orta Karadeniz Bölümü ile Yozgat, Siirt, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Marmara ile yurdun iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Batı kesimlerimizde kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara'da sabah saatlerinde kuvvetli, Güney Ege kıyıları ile Antalya Körfez'inde kuvvetli zaman zaman fırtına, İç Anadolu'nun güneyinde kuvvetli, doğu bölgelerimizde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Orta Karadeniz Bölümü ile Yozgat, Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksamalar, sel, taşkın, su baskını vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR ve FIRTINA UYARISI: Rüzgarın, Sabah saatlerinde Marmara'da kuzey ve kuzeybatıdan (Karayel) kuvvetli (30-50 km/saat), Güney Ege kıyıları ile Antalya Körfezi'nde kuzey ve kuzeybatıdan (Karayel) kuvvetli (40-60 km/saat), zaman zaman fırtına (50-70 km/saat), Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneydoğudan (Keşişleme) kuvvetli (40-60 km/saat), akşam saatlerinde İç Anadolu'nun güneyinde kuzey ve kuzeybatıdan (Karayel) kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba zehirlenmeleri vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Marmara ile yurdun iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölgenin doğusu karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar, kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde İç Ege, öğleden sonra Kütahya çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı olarak geçecek. Rüzgar, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden (Karayel) kuvvetli (40-60 km/saat), zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esecek. Gece ve sabah saatlerinde kıyı kesimlerde hafif olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile akşam saatlerine kadar batısı aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyı kesimlerde sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak, bölgenin yüksek kesimleri ile Göller Yöresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların Doğu Akdeniz'de (Adana, Osmaniye, K.maraş, Hatay) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, Antalya Körfezi'nde kuzey ve kuzeybatıdan (Karayel) kuvvetli (40-60 km/saat), zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esecek.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, akşam saatlerinden itibaren bölgenin doğusu karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışlar akşam saatlerinde Yozgat çevrelerinde kuvvetli olacak. Rüzgar akşam saatlerinde bölgenin güneyinde kuzey ve kuzeybatıdan (Karayel) kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar bölge geneli, gece saatlerinde kıyıları yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyılarda yağmur, iç kesimlerde kar yağışlı olacak. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, kıyıları yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve zamanla kar yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Orta karadeniz'de kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar Iğdır çevresinde yağmur, ilk saatlerde Van, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve kar, bölgenin diğer illerinde kar şeklinde olacak. Yağışların bölgenin güney ve batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin güney ve batısında, güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, soba zehirlenmeleri nedeniyle dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak, yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Siirt, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; akşam saatlerine kadar güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, soba zehirlenmeleri nedeniyle dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız