SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meteorolojiden Yağış ve Don Uyarısı

0
Güncellendi - 2017-04-06 20:28:05
Meteorolojiden Yağış ve Don Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Meteoroloji Elazığ Bölge Müdürlüğü, Malatya'nın da dahil olduğu bölgenin yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine gireceği, ayrıca 10 Nisan'dan itibaren hafif ve orta kuvvette don riski bulunduğu uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'nin açıklaması şöyle:

"Beklenen Meteorolojik Hadise

Yağmur, gök gürültülü sağanak yağmur ve yükseklerde karla karışık yağmur

Genel Durum

Bölgemiz yeni bir yağışlı sistemin etkisine giriyor. Yağışlı hava 06.04.2017 (Perşembe) gününden, 09.04.2017 (Pazar) günü akşam saatlerine kadar bölgemiz genelinde etkili olacak.

Sağanak yağmur ve gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde olacak yağışların, Pazar günü soğuk havanın etkisiyle yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi beklenmektedir.

Yağışların bölgemiz genelinde hafif (0-5 kg/m²), yer yer orta kuvvette(10-20 kg/m²) olması bekleniyor.

Yağışlı havanın bölgemizi terk etmesinden sonra, 10.04.2017 (Pazartesi) günü sabah saatlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesi beklendiğinden, hafif ve orta kuvvette ( 0°C ile -4°C) zirai don riski bulunmaktadır.

Rüzgârların, 08.04.2017 Cumartesi günü güneybatılı yönlerden orta kuvvette (20–30 km/sa), 09.04.2017 Pazar günü kuzeybatılı yönlerden yine orta kuvvette (20–30 km/sa) olması beklenmektedir.

Hava sıcaklıkları Cuma ve Cumartesi günleri mevsim normalleri civarında, Pazar ve Pazartesi günleri ise mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenmektedir."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız