SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Metro İmkansız da..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) aylık istişare toplantısını Malatya Belediye başkanı Ahmet Çakır ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ve üyelerin katılımı ile yapıldı. Konuşmasının bir bölümünde metroyu düşündüklerini belirten Çakır'ın, bir soru üzerine verdiği yanıtta, bunun için "imkansız" demesi dikkat çekti.

MASİAD başkanı İbrahim Güngör yaptığı açılış konuşmasında, Malatya Belediye başkanından başta metro, hafif raylı sistem, Kuzey ve Güney Çevre yolu olmak üzere trafik konusunda bilgi eksikliklerinin olduğunu ve bu eksikliklerinin giderilmesi talebini iletti. MASİAD başkanı Güngör, “Trafik sorunumuz İstanbul’un keşmekeşini aratmayacak hale geldi. MAŞTİ ve çevresi tıkandı. Buna rağmen Şeker Fabrikasına hastane yaptırılması düşünülüyor. Bu durum ise trafiği daha da beter hale getirecektir. Ayrıca Kuzey ve Güney Çevre yollarının bağlantı yolları için çalışmalar yapılıyor mu?. Tıkanan kentin açılması için düşünülen uydu kent projelerinin gelişmeye açık Elazığ yönüne uygulanamaz mı? Kent içinde yapılan yollar, altgeçitler ve Beylerderesi’ne yapılan viyadük metronun yapılmasına engel olacak mı? Bu konularda Sayın Belediye başkanımız bizleri bilgilendirirse memnun kalırız” diye konuştu.

Belediye Başkanı Çakır da “Çağdaş, yaşanabilir, trafik sorunu olmayan; sanayide, sağlıkta ve eğitim alanında çevre illere hitap edebilen bir kentin oluşturulabilmesi için, yani kentimizi cazibe merkezi yapmak için çalışıyoruz. Trafik ve altyapı sorunu olan bir kentin cazibesi olmaz. Bu düşünceden hareketle özellikle de ulaşım konusunda kısa, uzun ve orta vadeli projeler üretiyoruz.

Metroyu da düşünüyoruz. Ama şu an için öncelikli sorunumuz metro değil. İleriki dönemlerde bunu da gerçekleştireceğiz. Onların da planlamaları yapılıyor. Sağlıklı ve planlı çağdaş bir kentin olmazsa olmazlarından olan çevre düzeni planı mutlaka gerekli. Merkeze bağlı 5, diğer ilçelere bağlı 4 toplam 9 beldeyi de kapsayacak çevre düzeni planını yapmaya başladık. Keşke 30 yıl önce yapılsaydı. Şimdi yapılaşmadan dolayı yol bile açamıyoruz. Yıldıztepe’den aşağıya doğru gecekondulaşmayı önleyememişiz, şimdi yol açmakta dahi çok zorlanıyoruz.
Kuzey ve Güney kuşak çevre yolu projeleri bizim için en önemli projelerden. Kuzey kuşak çevre yolu çalışmalarımız hızla sürüyor. Güney kuşak güzergahında da önemli yapılaşmalar var. TOKİ ile bu güzergahta bulunan ve yıkılacak konutların yerine yapılacak konutların bir an önce yapılması konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Aksi halde projemizin hayata geçmesi 10 yılı bulur.

Alt merkez oluşturma konusunda Karakavak bölgesinde yapılan çalışmalar hızla sürüyor. Bu bölgeyi alt merkez olarak düşünüyoruz.” diyerek MASİAD üyelerini bilgilendirdi.

Başkan Çakır, ayrıca yapılması düşünülen çevre yolları ve kamuoyunda yapılan tartışmaların yararlı olduğunu belirttikten sonra MAŞTİ binası, Şeker arazisine yapılacak hastane konularında özet bilgiler verdi.

Çakır’ın konuşmasından sonra sorulan “Yapılan yollar, altgeçitler ve viyadük projeleri metro veya hafif raylı sisteminin ilimizde uygulanmasına bir engel oluşturuyor mu?” sorusuna Başkan Çakır; “Evet, gerçekleştirilen ve devam eden projeler ilimizde metro yapımını imkansız hale getirmiştir. Ama hafif raylı sistemin uygulanabilirliliği mevcuttur. İstasyon-İnönü ve Atatürk Caddelerinin ortasında da geçirilmesi mümkündür.” şeklinde yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız