SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Metropolit Camide Mevlid Dinledi

0
Güncellendi - 2016-04-08 00:26:41
Metropolit Camide Mevlid Dinledi
A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman ve Çevre İller Metropoliti Melki Ürek, camiye gelerek şehit polisler için okunan mevlidi şerifi dinledi.

Adıyaman’da yine güzel bir tablo ortaya çıktı. Mübarek üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili günü Adıyaman’dan birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit polisler için Yenipınar Camii’nde okunan mevlide, Hıristiyan dinine mensup Süryani Kadim Cemaatinin Metropoliti Melki Ürek katıldı. Yenipınar Camii’nin avlusuna gelen ve burada mevlidi dinleyen Metropolit, camiye dini kıyafetiyle geldi.

Mevlide katılan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ve Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, cami avlusunda bekleyen Metropolit Melki Ürek’le tokalaşarak sohbet ettiler.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Adıyaman’ın uzun yıllardan beri birlik ve beraberlik içerisinde tüm renkleri barındırdığını belirterek, “Bugün şehit polislerimiz için mevlidi şerif kıraat olundu. Metropolitimiz de bu mevlidimize iştirak ettiler. Geçmişlerimize rahmet dilediler, başsağlığı dilediler. Hep birlikte olduk. Caminin önünde birlikteyiz, diğer toplantılarda birlikteyiz. Bizim birliğimiz beraberliğimiz devam ediyor. Bu birliktelik, beraberlik devam ettiği müddetçe huzursuzluk olmaz. Yıllardan beri bu şehir barış şehri olarak duruyor. Burada Alevi'si var, Sünni'si var, Türk'ü var, Kürt'ü var. Cami var, kilise var. Herkes hoşgörü içerisinde birbirine davranıyor” dedi.

Süryani Kadim Cemaatinin Metropoliti Melki Ürek ise, tüm dünyada barışın hakim olmasını istediklerini dile getirerek, “Sükunetin olması, saygının olması, kanların akıtılmaması, her yerde güzel yaşanmasını istiyoruz. Biz hep birlikte hoşgörülü, saygılıyız. Bu olayların olmaması için buradayız” ifadelerini kullandı.

Adıyaman- iha

[caption id="attachment_150931" align="alignnone" width="650"]MEVLİDE KATILAN ADIYAMAN VALİSİ MAHMUT DEMİRTAŞ, EMNİYET MÜDÜRÜ FİKRET SALMANER VE MÜFTÜ MEHMET ALİ ÖZTÜRKÇÜ, CAMİ AVLUSUNDA BEKLEYEN METROPOLİT MELKİ ÜREK’LE TOKALAŞARAK SOHBET ETTİLER. (AHMET ARSLANTAŞ/ADIYAMAN-İHA) MEVLİDE KATILAN ADIYAMAN VALİSİ MAHMUT DEMİRTAŞ, EMNİYET MÜDÜRÜ FİKRET SALMANER VE MÜFTÜ MEHMET ALİ ÖZTÜRKÇÜ, CAMİ AVLUSUNDA BEKLEYEN METROPOLİT MELKİ ÜREK’LE TOKALAŞARAK SOHBET ETTİLER. [/caption]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız