SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Metruk Bina Korkutuyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:34:26
Metruk Bina Korkutuyor
A- A+ PAYLAŞ
 
Kent merkezinin gözde gezinti mekanlarından olan Kanalboyu’nda (Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi) bulunan 2 katlı metruk bina çevre sakinlerinin yanı sıra Malatyalının da korkulu rüyası oldu. Mal sahiplerinin anlaşmaması nedeniyle yıktırılamayan metruk bina için çevre sakinleri “ Yıllardır boş olan bina, gecenin ilerleyen saatlerinde karanlık tipli adamlarla doluyor. Gayri ahlaki ve yasadışı davranışların adresi haline geldi. Emniyet güçlerinin aldığı önlemler de yetersiz. Balkonumuzda dahi oturamaz hale geldik. Soruna acilen çözüm bulunması gerekir” derken, vatandaşlar da “Malatya’nın ender gezinti alanlarından Kanalboyu güzergahında bulunan bu metruk bina, görüntü kirliliği yaratması açısından hiç hoş değil. Binaların dış cephesi için boyama kampanyası açan kent yöneticileri bir kirliliği görmüyorlar mı?” diyerek metruk binanın görüntü kirliliği de yarattığını ifade ettiler 
 
Yeşil dokusu ve eşsiz güzellikteki su kanalıyla kent merkezinin en önemli gezinti alanlarından olan Kanalboyu semtindeki 2 katlı metruk bina, ucube görüntüsüyle çevre sakinlerine korku veriyor. Metruk bina için Belediye yetkilileri “ O bina için 2 yıl önce ‘Maili inhidam’ (yıkım kararı) almıştık. Fakat mal sahipleri aralarında yıkım konusunda anlaşamayınca yıkımı gerçekleştiremedik. Daha sonraki süreçte, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çıkardığı depreme dayanıksız binaların tespiti ve yıktırılması yasası ile binanın yıkılması gereken binalardan olduğunu tespit ettik. Yıkım için yönetmeliğin çıkmasını bekliyoruz. Ama, bölgenin özelliğinden dolayı binanın acil yıkımının gerçekleşmesi için Bakanlıktan görüş istedik. O görüşü bekliyoruz.” diyerek binanın yıktırılması için Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduklarını ifade ettiler. 
 
Gecenin ilerleyen saatlerinde balkonlarına çıkamadıklarını belirten çevre sakinleri “Binanın boş ve açık olmasından yararlanan bir takım insanlar burayı mesken tutmuş durumda. Güvenlik güçlerinin aldığı önlemlere rağmen, bina gayri ahlaki ve yasadışı davranışların mekanı haline geldi; sorunumuzun bir an önce çözülmesi gerekir” diyerek dert yanarken, güzergahta gezen vatandaşlar da “Belediyenin işine akıl sır erdirmek mümkün değil. Kentin güzel ve estetik görünümün sağlamak amacıyla binaların dış cephesini boyatma kampanyası açarken, Malatya’nın en güzide mekanlarından  birinde görüntü kirliliği yaratmasının yanı sıra korku veren bu binayı görmezden geliyor. Bu işe akıl sır vermek mümkün değil”yorumunu yaptılar.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız