SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Metruk Evler Yıkılacak..

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:32:46
Metruk Evler Yıkılacak..
A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları devam ediyor. İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata başkanlığında düzenlenen toplantıda, iki madde görüşüldü.

İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları devam ediyor. Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Rıza Sinanoğlu, Başkan Vekili Fikret Kabadayı, üyeler Hacı Bayram Özbay, Kamil İnbaşı, Yusuf Bayrak, Abdurrahman Kızıl ve Vahap Altunok'un da iştirakiyle toplanıldı.

İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Ali Doğan ve Hacı Bayram Özbay'ın meclis divanına sunmuş olduğu önergede, şunlar kaydedildi: “Kale ilçesine bağlı Uyanık köyü halkının bir kısmı, yıllar önce köyü terk edip İstanbul iline yerleşmişlerdi. Terk edilen evler kerpiç yapı olduklarından dolayı yıkılma aşamasına geldikleri için, tehlike arz etmektedir. Bu nedenle İl Özel İdaresi tarafından yıktırılması belirtiliyordu. Plan ve Bütçe Komisyonu olarak mahallinde yapılan araştırma ve inceleme sonucunda; Kale ilçesine bağlı Uyanık köyünde yıkım aşamasında olan evlerin sahiplerinden izin alındıktan sonra, İl Özel İdaresi'nin yatırım programları engellenmemek şartıyla İl Özel İdaresi tarafından yıktırılması uygun mütalaa edilmiştir."

Meclis üyeleri konuyla ilgili önergeyi görüşürken, köylerdeki oturulmayan ve metruk evlerin yıkılması gerektiğini dile getirdi. Önerge kabul edildi.

Bu arada, verilen önergede ayrıca, "Kale ilçesine bağlı Bent köyünde çocuk parkı olmadığından, çocuklar evlerin damlarında oyun oynamaktadırlar. Bu da tehlike arz etmektedir. Bu nedenle köye bir çocuk parkının yapılması belirtiliyordu. Plan ve Bütçe Komisyonu olarak mahallinde yapılan araştırma ve inceleme sonucunda; ilimiz Kale ilçesine bağlı Bent köyünde çocuk parkı olmadığından dolayı çocuk parkı yapılması konusunda ödeneği temin edildiği takdirde, park yapılması uygun mütalaa edilmiştir" denildi.

Verilen bu önerge de kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız