SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''MEV Koleji İçin Yer Arıyoruz..''

A- A+ PAYLAŞ

Merkezi İstanbul'da bulunan Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Başkanı Şaban Taçyıldız Malatya'ya gelerek, burada bir takım toplantılar yaptı.

Polisevi'nde düzenlenen MEV toplantısına, Başkan Şaban Taçyıldız, Emniyet Müdürü Orhan Savaş, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Gazeteciler Derneği Başkanı Bülent Yalvaç ve MEV Malatya basın komitesi katıldı. Toplantıda konuşma yapan MEV Başkanı Şaban Taçyıldız, 1985 yılında Malatyalı merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile Prof. Dr. Erdal İnönü'nün öncülüğünde kurulan MEV üyelerinin bugüne kadar 40 okul, 8 sağlık ocağı, 2 hastane ve 4 cami yaptırdığını hatırlatarak, bu yıl bine yakın üniversite öğrencisine de burs verdiklerini dile getirdi.

Vakıf olarak 20 bin kitap toplama kampanyası çerçevesinde İstanbul'da topladıkları kitapları Malatya'ya getirerek okullara dağıtacaklarını söyleyen Taçyıldız, eğitim otobüsü ve gezici kütüphanenin de programlarında olduğuna dikkat çekti.

Malatya'nın bir marka şehri olduğunu ve bu markayı her zaman üst seviyede tutacaklarını dile getiren Taçyıldız, "Malatya'nın eğitim alanında başarı seviyesi çok düşük. 'Bunu nasıl üst seviyeye çıkarabiliriz' diye düşündük ve vakıf bünyesinde istişare ile basın komitesi kurduk. Ayrıca İstanbul'daki Malatyalı basın mensupları arasında da komite kurduk. Komitelerle zaman zaman biraraya gelerek, Malatya'nın eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve kalkınması için nelerin yapılabileceğini ele alacağız" şeklinde konuştu.

Malatya'ya, MEV Koleji yaptırmak istediklerini ve bunun için yer aradıklarını söyleyen Taçyıldız, yerin bulunması halinde inşaata başlayacaklarını vurguladı.

Bu arada MEV Malatya Şubesi'nin yönetim kurulu yeniden belirlenerek, yönetim kurulu bünyesinde istişare kurulu ve basın komitesi oluşturuldu.

Buna göre, Malatya Eğitim Vakfı Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Belediye Başkanı Cemal Akın, üyeliklere, Mücahit Fındıklı, Necdet Ayaydın, Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Necdet Narin, Murat Koçyiğit, İbrahim Kılıç, İbrahim Akdağ, Murat Gümüş, Mustafa Taşdemir ve Bahadır Altaş, İstişare Kurulu Başkanlığı'na Vali Halil İbrahim Daşöz, üyeliklere Mehmet Kavuk, Eşref Doğan, Hasan Meşeli, Seyhan Semercioğlu, Bülent Toplaoğlu, Mehmet Bulut, Derviş Özbay, Nuri Karakuş, Mehmet Fendoğlu, Mehmet Kalaycıoğlu ve Fikret Ünal, Basın Komitesine ise, Haydar Karaduman, Bülent Yalvaç, Kemal Deniz, Levent Barış, Nihat Abacı, Mikail Pelit, Kamuran Sezer, Ali Er, Oğuz Turan, Ali Aladağ, Çetin Çiftçi ve Duran Özkan getirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız