SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MEV- MİAD Diyaloğu Yeniden

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu ile Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş İstanbul’da biraraya gelerek her iki kurumun daha yakın diyalog ve işbirliği içinde olması konusunda fikir teatisinde bulundu.

MİAD Başkanı Yunus Akdaş’ın önceki gün Malatya Eğitim Vakfı Genel Merkezi’ni ziyareti ile gerçekleşen buluşmada, MEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak, MEV Yönetim kurulu üyeleri ve MİAD Başkanı Yunus Akdaş, MEV-MİAD diyalogunun geliştirilmesi, her iki kurumun ortak projeler bağlamında biraraya gelmesi ve güç birliği oluşturması konularında fikir birliğine varıldı.

Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada MEV’in merhum cumhurbaşkanı, hemşehrimiz Turgut Özal’ın isteği üzerine kurulduğunu, 1985 yılından bu yana binlerce yükseköğrenim öğrencisine burs verdiğini hatırlatarak ‘Siyasi görüş, kılık kıyafet, din, dil, mezhep, ırk ayrımı yapmadan üniversite öğrencilerimize öğrenim hayatları boyunca maddi ve manevi destek sağlıyoruz. Malatya’nın İstanbul’daki en köklü ve en önemli temsilci kurumu Malatya Eğitim Vakfı’dır. Malatyalı değerli işadamlarımız öğrencilere maddi desteklerini yıllardır vakfımız üzerinden yapıyor.  Eğitimin öneminin bilincinde olan işadamlarımız vakfımızın kuruluş amacını gerçekleştirmek yolunda her yıl bizi daha ileriye taşıyorlar, daha fazla burs sağlıyorlar’ dedi.

MİAD’ın da Malatyalı işadamlarının kurduğu ve çok önemli işlevi olan bir örgütlenme olduğunu belirten MEV Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak, ‘MEV olarak Malatya için çalışan, Türkiye’nin neresinde olursa olsun Malatyalı hemşehrilerimize kol-kanat geren sivil toplum kuruluşlarını kardeş kuruluş olarak görüyoruz. Bu anlayışla MEV ile MİAD arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine önem veriyoruz. MİAD Başkanı, değerli kardeşim Yunus Akdaş bizi ziyaret etme nezaketinde bulundu. Yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımız ve Yunus Bey çok güzel bir sohbet toplantısı gerçekleştirdik. Bir ailenin bireyleri olarak Malatya’ya, Malatyalı hemşehrilerimize, öğrencilerimize nasıl daha fazla faydalı oluruz, ortak zeminlerde nasıl birliktelik oluşturabiliriz? Bütün bunları konuştuk. Çok faydalı ve verimli bir buluşma oldu. Bundan sonra MEV ile MİAD arasındaki diyalogun daha da geliştirilmesi yönünde ortak fikir oluştu. MEV ve MİAD diyalogunun yaratacağı sinerji her iki kurumun da hizmet alanını daha da genişletecektir. Ziyareti için Yunus Bey’e teşekkürlerimi iletiyorum’ diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız