SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MEV Yöneticileri Malatya'da

A- A+ PAYLAŞ

Kısa bir süre önce göreve gelen Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Başkanı Şaban Taçyıldız ile yöneticiler Malatya'da ziyaretlerde bulunuyor. Taçyıldız ve yönetim kurulu üyeleri Malatya Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkan Vekili Muharrem Çamurlu ile bir süre görüştü (fotoğrafta). Heyet, TSO ve ESKKK'yi de ziyaret etti.

BELEDİYE ZİYARETİ..
Malatya Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Taçyıldız, MEV’in yeni yönetiminin Malatya’ya gelerek bir dizi ziyarette bulunduklarını belirterek, ziyaretlerle yönetim kurulunun Malatya’nın kamu kurumlarının yöneticileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile tanışmasının ve MEV’in çalışmaları hakkında bilgilendirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Belediye Başkan Vekili Muharrem Çamurlu, MEV Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Taçyıldız ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileklerini iletti ve başarılar diledi.

Belediye Başkan Vekili Muharrem Çamurlu, Malatya Eğitim Vakfı’nın 1985 yılında 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ın girişimleri ile kurulan bir vakıf olarak, Malatya’nın ve Türkiye’nin eğitim hayatına önemli katkılarda bulunduğunu belirterek, MEV’in eğitimdeki yüz akımız olduğunu söyledi. MEV Başkanı Şaban Taçyıldız vakfın kurucu üyeleri arasında olduğunu hatırlatan Muharrem Çamurlu, “ 20 yıl sonra kuruculuğunu yaptığı vakfa başkan olması hizmet aşkını göstermektedir. İnanıyorum ki, bugüne kadar yüzlerce gencimize eğitim bursu veren Malatya Eğitim Vakfı’nda hizmet yarışı bayrağı devralan yeni arkadaşlarımız ile daha ileri bir noktaya taşınacaktır.” dedi.

Malatya Belediyesi’nin Malatya Eğitim Vakfı’nın hizmetlerinin gerçekleşmesi yolunda her zaman için destek olacağını belirten Başkan Vekili Çamurlu, “ Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın yurtdışında. Fakat ziyaretinizden haberdarlar. Sayın başkanımızın MEV heyetine başarı dileklerini ve selamlarını da iletmek istiyorum. MEV’in bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum, yeni göreviniz hayırlara vesile olsun” dedi.

Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız ise, Malatya Belediyesi ile Malatya Eğitim Vakfı’nın bugüne kadar uyumlu ve verimli bir çalışma yaptığını belirtti ve “ Malatya Belediye Başkanlığı Makamı’na saygımız sonsuzdur. Çünkü, bu makama oturan insanı Malatya halkı seçiyor. Belediye Başkanı halkın iradesini temsil ediyor. Bugüne kadar hep birlik ve beraberlik içinde olduk, bundan sonra da bu birlik ve beraberliği daha da üst düzeye çıkarmanın gayreti içinde olacağız” dedi.

Malatya Belediyesi ile MEV’in ilişkisinde Malatya Belediyesi’nin ev sahibi pozisyonunda olduğunu söyleyen Taçyıldız, “Malatya’ya gelecek hizmetlerin daha iyi, daha güzel olması için, gençlerimizin eğitiminde onlara maddi-manevi destek sağlamak için el ele gönül gönüle olursak, Malatya’yı bulunduğu konumdan daha iyi bir konuma getirebiliriz” şeklinde konuştu.

Malatya Belediyesi’nin halka hizmet üretmek konusunda büyük sorumlulukları ve zorlukları olduğunu bildiğini belirten MEV Yönetim Kurulu Başkanı Taçyıldız, bu zorlukların güç birliği ile aşılabileceğini söyledi. Taçyıldız, Başkan Vekili Muharrem Çamurlu’nun Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın hayırlı olsun temennisi ve başarı dileklerine de teşekkür ederek, “Sayın Başkanımızın bizlere vermiş olduğu destek bizim için büyük güçtür. Kendilerine saygılarımı iletiyorum, destekleri için yönetimim adına teşekkürlerimi bildiriyorum” dedi.

İstanbul / Küçükçekmece Belediyesi’nin Malatyalı Belediye Başkanı Aziz Yeniay da ziyaretteki konuşmasında, Malatya’nın son 15 yılda irtifa kaybettiğini gözlemlediğini belirterek, Malatya Belediyesi ile MEV’in bundan sonra birlik ve beraberlik ortamı içinde çalışılması halinde bu açığın kapatılabileceğini söyledi. “Malatyalı her birey bulunduğu noktanın en iyisi olmak zorundadır” şeklinde konuşan Aziz Yeniay, Malatya Eğitim Vakfı’nın 20 yıldan bu yana birçok derde derman olduğunu, her yıl yüzlerce öğrenciye maddi destek vererek onların rahat bir ortamda eğitim görmelerinin sağlandığını kaydetti.

Eğitime ilişkin verilerin Malatya’nın eğitim alanında çok iyi bir noktada olmadığını gösterdiğini belirten Aziz Yeniay, “Sorunlarımızı çözmek, bayrağı daha ileri bir noktaya taşımak zorundayız. Malatyalı bireyler olarak bulunduğumuz noktalarda başarılı olmak zorundayız. Kolektif çalışmalarımızda da güç birliği ile çözeceğiz sorunları. Yani, her halükarda başarılı olmaya mahkumuz” dedi.

Ziyaretin sonunda, Belediye Başkan Vekili Muharrem Çamurlu, MEV Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Taçyıldız’a kristal kayısı maketi, kayısı armağan ederken, tüm yönetim kurulu üyelerine Malatya Belediyesi’nin yayınladığı “ Fotoğraflarla Geçmişte Malatya” isimli kitap hediye etti.

DİĞER ZİYARETLER..
MEV Başkanı Şaban Taçyıldız ve yönetim kurulu üyeleri İbrahim Nalbant, Zeki Akıncı, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Sabri Özel, Şahin Özer, Sadık Kayhan, Nevzat Zapçı, Doğan Ağzıtemiz, Vahap Küçük, Zeki Baykal, Cihat Yıldırım, Mustafa Can, Mehmet Demezoğlu, Abuzer Keskin ve Abuzer Yıldız, Malatya'daki ziyaretleri kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf Sarayı'nı ziyaret etti.

Ticaret Sanayi Odası'nda gerçekleşen ziyarette konuşan MEV Başkanı Şaban Taçyıldız, "1985 yılında kurulan vakfımız şimdiye kadar 10 bin öğrenciye burs sağladı. MEV aynı zamanda İstanbul'daki işadamları ile Malatya arasında bir köprü kurdu. Malatya'ya İstanbul'daki iş adamlarımızın yatırım yapması için her türlü çabayı gösteriyoruz" dedi.

Ticaret Sanayi Başkanı Mücahit Fındıklı ise, "MEV önemli bir görev üstlendi. Yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

MEV heyeti daha sonra Esnaf Sarayı'nı ziyaret etti. Ziyaret esnasında konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, "İstanbul'daki iş adamlarımızın bir araya gelerek Malatyalı öğrencilere burs sağlamasını takdirle karşılıyoruz" dedi.

MEV Başkanı Taçyıldız da, "MEV her zaman üstlendiği görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacaktır. Malatyalı öğrencilerimize her zaman yardımcı olacağız. Şimdiye kadar 10 bin öğrenciye burs veren vakfımız, bu görevini bundan sonrada en iyi şekilde yerine getirecektir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız