SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mevcut Bina İse..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, "Belediye Sarayı" olarak da adlandırılan yeni belediye binasının inşaatının Mayıs ayı sonunda bitirilmesine çalışıldığını bildirdi. Bu arada, soruları da yanıtlayan Belediye Başkanı, eski belediye binasının bulunduğu alanın da arkasındaki Emekliler Parkı ile bütünleştirilip meydana dahil edileceği, altının da otopark yapılacağı yolunda bilgi verdi. Ancak, "tescilli" kültürel varlık olan 70 yıllık Belediye binasının yıkımına izin verilip verilmeyeceği konusunda bir açıklama gelmedi.

İNŞAATA GEZİ..
Belediye Başkanının yeni belediye binası inşaatına basın için yaptığı geziyle ilgili olarak Belediye Basın Bürosu şu bülteni yayınladı:

"Belediye Başkanı H. Cemal Akın, basın mensuplarıyla birlikte Belediye hizmet Binasında incelemelerde bulunup, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Beraberinde Başkan Yardımcısı Nurettin Sevim ve bazı daire müdürleriyle birlikte Belediye Hizmet binasında incelemelerde bulunan ve çalışmaların büyük hızla sürdürüldüğünü belirten Başkan Akın, Hizmet Binasının dış kaplama ve ince işlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Yeni Belediye Hizmet Binası inşaatının yüzde 85 seviyesinde ikmal edilmiş olduğunu belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Her ne kadar sözleşmemizde Nisan ayı sonu itibariyle hizmet binamızın tamamlanması gerekmesine rağmen, bazı hukuki nedenlerden kaynaklanan gecikmeler ile kış mevsiminin çok sert geçmesi sebebiyle Mayıs ayı sonu itibariyle tamamlanmasına çalışılmaktadır” dedi.

Belediye Hizmet Binası inşaatı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler veren Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Belediye Hizmet Binamızın; Bina dış kaplama montajında % 50 seviyesine gelinmiş olup, malzemenin % 80’i imal edilmiştir. A, B, C ve D ofis bloklarında asma tavan imalatları % 80 oranında tamamlanmış, ayrıca seramik taban kaplamasının % 70’i bitirilmiştir.

Alüminyum imalatların tüm malzemesi hazırlanmış olup, A ve B Bloklarında montajı devam etmektedir. Uzay kafes çatı % 90 oranında, İç sıva imalatları Başkanlık Bloku haricinde tamamlanmıştır. Bodrum kat boya hariç bütün inşaat imalatları bitirilmiş, Ahşap kapıların imalatı tamamlanarak montaj aşamasına getirilmiştir” dedi.

Hizmet binasında sürdürülen mekanik ve elektrik tesisatları hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı H. Cemal Akın, bütün binada borulama altyapısı ile klima santralleri, soğutma grupları ve kulelerinin montajının tamamlandığını, Yangın tesisatının bitirilerek, sprinkler takıldığını, hava kanal imalatlarının ve sıhhi tesisat borulaması işinin bitirildiğini söyledi.

Başkan Akın, Elektrik tesisatı ile ilgili çalışmaların da bitirilmek üzere olduğunu ve Trafo ile jeneratörün yerlerine monte edilecek hale getirildiğini belirtti.

Başkan Akın, “Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin en çağdaş, modern ve geniş parklarından olan Sümerparkımız ile Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezimiz önümüzdeki günlerde tamamlanarak hizmete girecektir” dedi.

Malatya için en büyük şanslardan biri olan Kentsel dönüşüm projesi ile ilgili çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Biz oradaki insanlarımızın mağdur edilmemeleri, gelecekte sıkıntıya girmemeleri için her türlü tedbirleri almış durumdayız.

Orada gecekondu sahibi olan hemşehrilerimizin en iyi şartlarda ev sahibi olmaları hususunda, Toplu Konut İdaresi ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Bildiğiniz gibi ön protokolü yaptıktan sonra orada yapmış olduğumuz çalışmalarımız süratle devam etmiş ve bitirilmiştir. Sanıyorum önümüzdeki günlerde kati sözleşmemizi de imzalayacağız. Orada Polis lojmanları ve Bayındırlık Bakanlığının Lojmanlarını dahil edersek yaklaşık 15 bin konut olacaktır” dedi.

Kentsel Dönüşüm Projesinin yanı sıra diğer belediye hizmetleri hakkında da bilgiler veren Başkan Akın, Meyvecilik araştırma arazilerinin tapusunun Belediye kasasında olduğunu, Şeker fabrikası alanının bütün Malatya Halkının hizmetine sunulmuş olacağını belirterek, “Yeşillendirme ve fidan dikim çalışmalarımız da devam etmekte olup, şu ana kadar yaklaşık 150 bin adet fidan diktik, çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Başkan Akın, “Belediye tarihinde ilk defa bizim yönetimimiz tarafından ikmal edilen yağmur drenaj kanallarını genişletiyoruz, kanalizasyon ve içmesuyu ile yol açma genişletme gibi rutin belediye hizmetlerimiz de aralıksız devam etmektedir” dedi.

Yatırım ve hizmetlerin halka anlatılmasında, halkın beklenti ve ihtiyaçlarının da Belediyeye aktarılmasında Basınının ve çalışanlarının önemli bir işlevi olduğunu belirten Başkan Akın, “Sizler bizimle halkımızın arasında cereyan eden her hadiseyi yansıtan ayna gibisiniz. Hizmetlerimizin halkımıza iletilmesi, halkımızın da beklentilerinin ve ihtiyaçlarının bize nakledilmesi noktasında sizler bizim elimiz, ayağımız, gören gözümüz, konuşan dilimiz konumundasınız. Bu çalışmalarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Akın, “12-13 binaya dağılmış olan belediye hizmet birimlerini burada toplamamız söz konusu olacak. O zaman iş veriminin, denetimin, hizmetin artması söz konusu olacaktır. Malatya Belediyesinin, bütün birimlerini bir araya alacağı bir binaya ihtiyacı var idi. Bu söz konusu ihtiyacın karşılanması noktasında da inşallah en kısa zamanda netice alacağız” diye konuştu."

SORULAR VE YANITLAR..
Akın’ın yaptığı açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularına geçildi.

Sorular ve Akın'ın verdiği yanıtlar şöyle:

SORU: Belediye Hizmet Binası için iki ihale arasındaki fark ne kadar, bu fark vatandaşın cebinden çıkmış olmuyor mu?
YANIT: İlk ihale sanırım 7.5 trilyon lira civarında idi. ikinci ihale ise yaklaşık 11.750 milyar lira. Söz konusu hizmet bittikten sonra durum değerlendirilmesi yapılacak

SORU: Belediyenin şirketleri de dahil tüm birimleri bu binada mı toplanacak?
YANIT: Şirketler hariç evet.

SORU:Belediye eski binası ve o alan hakkında projeleriniz var mı?
YANIT: Evet. Eski binayı Emekliler Parkı ile birleştirip altına otopark üstü de yeşil alan olarak değerlendirmek istiyoruz. Böylece Yeni Camii çevre düzenlemesi ile bir bütünlük oluşturulacak.

SORU: Sümer Camii için bir şey düşünüyor musunuz?
YANIT: Bu konu ile herhangi bir düşüncemiz yok. Bu camiinin Diyanete mi bağlı yoksa Sümer Fabrikası müştemilatlarından mı, onu öğrendikten sonra kararımızı veririz.

SORU: Sümer Fabrikası alanı ile ilgili Danıştay’ın ret kararından sonra mahkeme süreci devam edecek mi?
YANIT: Elbette. Danıştay, yerel mahkemenin kararını usulen bozmuş, yargı süreci devam ediyor.

Belediye Başkanı Akın, "tescilli" kültür varlığı olan 70 yıllık belediye binasını nasıl yıktırılıp da meydana katılacağı yolunda herhangi bir açıklama yapmadı.

HABER- FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız