SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mevcut Durumdan Çok Memnunmuş!..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nin kadro yasa tasarısını engellediği iddiasıyla eleştirilen, bu konuda son haftalarda yaptığı açıklamalar kamuoyunda tartışılan AKP Milletvekili Münir Erkal, kadro konusununun gündeme gelmesinden dolayı "fevkalade memnun olduğunu" söyledi ve "En azından üniversite ile ilgili görüşlerimizi kamuoyuna servis etme imkanı doğdu." diye konuştu. "Ben Malatya halkının temsilcisiyim" diyen AKP Milletvekili, yine ilginç açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Malatya'ya gelen, üniversitenin kadro yasa tasarısını engelleme suçlamalarına karşı bu konuda açıklamalar yapan Erkal'a, Arıtma Tesisi ziyaretinde, bu açıklamalarına yanıt veren İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun, "Hodri meydan.." diyerek kamuoyunun önünde birlikte çıkıp, konuyu tartışma talebine ilişkin ne düşündüğü soruldu.

Erkal, şunları söyledi:

"Rektör, hodri meydan mı demiş? Neye hodri meydan demiş! Bakın bazı meseleleri çok net bir şekilde tarafımdan gündeme getirildi. Rektörün yaklaşımlarının bilimsel tarafsızlıkla örtüşmediğini söylüyorum. Rahmetli Turgut Özal’ın adını dergiden niçin çıkardığının cevabını versin. Malatya halkı adına söylüyorum. Kendisini bu sene son dönemi, çekip gidecek. Fakat, giderken de İnönü Üniversitemizin potansiyelini küçültemez. Bu işler kabadayılıkla, hodri meydanlarla çözümlenmez.

Bu işler nasıl çözümlenir? Çıkıp Malatya halkına yaptığın işlemi ikna edeceksin. Malatya halkını ikna edeceksin. Ben Malatya halkının temsilcisiyim. Kendisi Malatya halkının temsilcisi değil. Bir kere bunu bilsin, ben bu Tıp Merkezin ilk kurucularının ve bu sistemin içindeyim. İlk müjdeyi sayın Özal bana vermiştir.

10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Belediye başkanlık dönemimde Üniversiteye, Tıp Merkezine desteklerim olmuştur. 300 öğretim üyesi olduğu bir dönemde, 76 tanesi gitmiştir. Bunun hesabını bana değil, Malatya halkına versin. Çıksın Malatya halkına kendini ikna etsin, anlatsın. Neden rahatsız oldu? Ben kendisini sürekli Malatya halkına sorgulayacağım.

Rahmetli Özal’ın büyük gayretleri, yatırımları sonucu Türkiye’nin tek tıp merkezi. Bu sistemi sayın Rektörü’ün bir takım keyfi uygulamalarıyla geriletmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Merhum Özal’ın ölüm yıldönümü oluyor ve bir demeç bile yayınlamıyor.

Bu zihniyet kendini Malatya halkına aklamak zorunda. Malatya’nın değerlerine sahip çıkmayı buna öğreteceğiz. Bu rektör uzaydan gelmediyse, Malatya halkına saygı duyacak. Merhum Özal’a saygı duyacak, anma törenlerinde gereken demeçleri verecek. Yeri geldi zaman siyasi konuşmalar yapıyor. Ama Özal’ın adı geçmiyor. Bunun hesabını verecek. Din kurultayı yapıldı. Bir tane kendi İlahiyat fakültesinde hocası yoktu. Bu bir komedi, magazin sayfalarına geçecek.

Bu kadro sorununu 2 sene geçti. Hiç kimseden ve rektörün sesi çıkmadı. Gündeme gelmesinden dolayı da fevkalede memnun olduğumu söylemek istiyorum. En azından üniversite ile ilgili görüşlerimizi kamuoyuna servis etme imkanı doğdu.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız