SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mevcut Hali Uygulanacak"!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:37:40
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya İdare Mahkemesi’nin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle 25 kuruşluk bilet fiyat zammı hakkında verdiği ‘Yürütmeyi durdurma’ kararına karşın, mevcut fiyatların uygulanacağını söyledi. Çakır "Bilet fiyatlarında indirme ve çıkarma olmayacak. Mevcut hali uygulanacak" dedi.

‘O FİYATLARI AŞAĞI ÇEKMEMİZ BEKLENEMEZ’

Belediye Encümeninin karıyla geçtiğimiz yıl toplu taşıma ücretlerine 25 kuruşluk zam yapılmıştı. Toplu taşıma araçlarında uygulanacak fiyatların belirlenmesi yetkisinin 5393 sayılı Belediyeler Yasası’na göre Malatya Belediye Meclisi’ne ait olduğu, dolayısıyla da belediye encümeninin bu konuda karar üretmesinin yasaya açık aykırılık oluşturduğu savunularak zam konusu Malatya İdare Mahkemesi’ne taşınmış ve Mahkeme 25 Nisan 2013 tarihinde zammın yürütülmesinin durdurulmasına karar vermişti. 

Doğu Garaj’ında incelemelerde bulunan Çakır, bir basın mensubunun Malatya İdare Mahkemesi’nin zammın yürütülmesinin durdurulmasına ilişkin verdiği kararı hatırlatması üzerine şunları söyledi: 

"O fiyatları aşağı çekmemiz beklenemez. O fiyatlar uygulanacak. Zaten normal olarak araçları yoğun kullanan abonelerimize oranı yüzde 80. Bunlara zam yapılmamıştı. Tekli bilet fiyatlarına zam yapılmıştı. Sadece o düzenleme vardı. Tekrar düzenleme yapılması gerekirse düzenleme yapılır. İndirme ve çıkarma olmayacak. Mevcut hali uygulanacak. Aynı fiyatlar devam edecek."

Malatya Belediyesi'nin 1.5 lira olan yolcu taşıma ücreti, bir süre önce yapılan ve MOTAŞ'ın aldığı ihaleden hemen önce 1.75 liraya çıkarılmış, ihaleden sonra uygulanmaya başlanınca, konu mahkemeye taşınmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız