SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MEV'de Biraraya Geldiler

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim Vakfı'nda (MEV) toplantı yapılarak, Malatya ile ilgili konular istişare edildi.

Malatyalı üniversite öğrencilerine bursu için Malatya Eğitim Vakfı'nın (MEV) İstanbul merkezinde bir araya gelen Malatyalı Dernek ve Vakıfların yöneticileri, öğrencilere burs konusunda bilgi alış verişinde bulundular.

Toplantının açılış konuşması MEV Yönetim Kurulu Başkanı emekli Profesör Mesut Parlak yaparak "Allah razı olsun, 25 yıldır bizi yani halkımızın vakfını yalnız bırakmayan hayırsever hemşerilerimizin, sevenlerimizin bize vermiş oldukları destekle bağışların yönetimini yapmaktayız. MEV İstanbul merkez olmak üzere Ankara ve Malatya şubeleri ile bu yıl 550 öğrenciye burs vermiştir" diyerek şöyle devam etti:

"Malatyalı hemşerilerimiz vermiş oldukları bağışları burada keyfi olarak dağıtılmamaktadır. Vakıf Senedimizde belirtilen kurallar içinde Mütevelli Heyetimiz, Yönetim Kurulumuz ve Burs Komitesi uyum için ırkı, dini ne olursa olsun ayrım yapmadan 25 yıldır bu görevini başarıyla yapmaktadır. Üniversiteye girmiş ve MEV'den burs almaya hak kazanmış öğrencimiz, sınıflarını başarı ile geçmişse de eğitim süresi boyunca bursu kesilmez. Burs konusunda kesinlikle ayrımcılık yoktur.

Görüştüğümüz işadamlarımız ve hemşerilerimiz Eğitim Bursu konusunda bizlerin daha aktif olmamızı istemektedirler. Tabii bizim de teknolojik yapımız bakımdan eksikliklerimiz olabilir. Bu konularda da genç arkadaşlarımız teknolojik yapımızı geliştirmek üzere yazılım programları hazırlamaktadır. Vakfımızın vergiden muaf olması ile sağlanan avantajlar konusunda kamuoyunu daha çok bilgilendireceğiz. İş adamlarımıza ziyaretlerimizi sıklaştırarak eğitim konusuna ve vakıflarımıza ilgilerini arttırmaya çalışacağız.

Kriterler konusunda yapılması istenen hususlar varsa da bunları genel kurullarımızdan geçirebiliriz. Malatyalı hemşerilerimizin organik bağını güçlü kılmak ve birlikte bu konuyu beraber ele alıp atacağımız adımlarla gelecekte bizi bir araya getirecek güçlü birliktelikleri yapabiliriz."

Toplantıya, MEV Genel Başkanı Prof.Dr. Mesut Parlak, Malatyalı Hayır Sever Ermeniler Derneği Başkanı Hosrof Köletavitoğlu, Doğanşehirliler Derneği Başkanı İbrahim Bozkurt, İş adamı Selahattin Bitlis, Tevfik Temelli, Öner Yıldız, Mustafa Can, Nevzat Zapçı, Pütürge Eğitim Vakfı - M. Nami Korkmaz ve Fikri Menteş, Arapgir Kültür Derneği Turgay Akşahin, Darende Vakfı Kemal Ökke, Önal Güner, Garbis Evyapan katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız