SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MEV'de Fikir Birliği

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu İstanbul’da faaliyet gösteren Malatyalı çok sayıda ilçe vakıf ve dernek yöneticisi ile biraraya geldi. Toplantıda ilçe eğitim vakıfları ile derneklerin verdiği eğitim burslarının Malatya Eğitim Vakfı kanalıyla dağıtılması önerisi görüşüldü. Vakıf ve dernek yöneticileri öneriye desteklediklerini ve önerinin kendi yönetim kurullarında görüşülerek karara bağlanacağını açıkladılar.

Malatya Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak’ın daveti ile gerçekleşen toplantıya, Pütürge Eğitim Vakfı’ndan Mehmet Emin Bayhan, M. Nami Korkmaz, Arguvan Eğitim Vakfı’ndan Yusuf Mola, Mehmet Kızıldağ, Doğanşehir Eğitim ve Kültür Vakfı’ndan İbrahim Bozkır, Ünal Güner, Sarıyer Malatyalılar Derneği’nden Metin Kavuk, Hamit Doğan, Anadolu Yakası Malatyalılar Derneği’nden Fuat Çatal, Nurten Kaya, Selami Çiçek, MASTÖB Derneği Başkanı Celal Karahan, MASTÖB Derneği’nden Ali Karadağ, Arapgir Kültür ve Eğitim Vakfı’ndan Turgay Akşahin, MEV Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Emin Bitlis, Selahattin Bitlis, Emin Akay, Şaban Taçyıldız, Öner Yıldız, Ayhan Günay, Tevfik Temelli ve Sadık Kayahan katıldı.

MEV İstanbul Merkez binasında 21 Aralık Salı günü yapılan geniş katılımlı toplantıda MEV ve Malatya eksenli vakıf, dernek ve diğer kurumların ilişkileri konuşuldu, ilişkilerin daha verimli hale getirilmesi, daha sıkı bir diyalog tesis edilmesi için görüş birliğine varıldı.

Toplantının temel gündem maddesini ise, ilçe vakıf ve derneklerinin yüksek öğrenim öğrencilerine verdiği bursun Malatya Eğitim Vakfı kanalı ile dağıtılması konusundaki önerinin görüşülmesi oluşturdu.

Toplantıya katılan vakıf ve dernek yöneticileri ile MEV yönetim kurulu üyeleri, bağımsız olarak burs veren Malatyalı vakıf ve derneklerin burslarının, bu vakıf ve dernekler tarafından belirlenecek öğrencilere dağıtılmak koşulu ile MEV üzerinden dağıtılması önerisini konuştu. Bu öneri, toplantı katılımcıları tarafından olumlu karşılandı ve desteklendi. Vakıf ve dernek yöneticileri öneriyi desteklediklerini, önerinin kendi yönetim kurullarında görüşülerek karara bağlanması için çalışma başlatacaklarını açıkladı.

Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak, toplatıya ilişkin yaptığı konuşmada, MEV’in kurulduğu günden bu yana binlerce Malatyalı üniversiteli öğrenciye burs verdiğini belirterek “Hemşehrisi olmakla gurur duyduğumuz merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın telkin ve yönlendirmesi ile kurulan Malatya Eğitim Vakfı bugüne kadar büyük hizmetler üretti. Yüksek öğrenim düzeyinde eğitim gören, ancak ekonomik, sosyal ve ailevi koşulları iyi olmayan Malatyalı binlerce öğrenciye burs verildi. Sadece burs değil, üyelerimiz Malatya’da çok sayıda eğitim kurumu, öğrenci yurdu, sağlık kurumu yaptırdı. Bütün bu hizmetler verilirken hiçbir ayrım gözetilmedi. Din, dil, ırk, mezhep, inanç ayrımı yapılmaksızın bursa ve desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerimizin yanında olduk” şeklinde konuştu.

Malatya Eğitim Vakfı’na kurulduğu günden bu yana hizmet veren ve vakfın hizmetlerinin üretilmesinde maddi manevi varlığını ortaya koyan herkese minnettar olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mesut Parlak, İstanbul’da faaliyet gösteren Malatyalı sivil toplum kurum ve kuruluşları ile her zaman yapıcı ve hizmet üretmeye yönelik bir diyalog içinde olmaya gayret ettiklerini söyledi.

Malatya Eğitim Vakfı’nı diğer kurum ve kuruluşlardan ayıran temel özelliklerden birinin Bakanlar Kurulu tarafından verilen Kamu Yararı’na Çalışan Kurum kimliğine sahip olması olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mesut Parlak, “MEV üzerinden burs veren işadamlarımız ve kurumlarımız bunu gider olarak kayıt altına alabilmekte ve vergiden düşebilmektedir. MEV dışında hiçbir kurum böyle bir statüye sahip değildir” dedi.

MEV’in hiçbir siyasi görüşün etkisi altında kalmadan ve siyasi hiçbir hesap içinde olmadan Malatya halkına, kentine ve değerlerine yönelik sorumluluklarını yerine getirdiğini kaydeden Prof. Dr. Mesut Parlak, eğitim alanındaki çalışma ve hizmetlerini her geçen gün artan bir ivmeyle devam ettirdiklerini belirtti.

Burs talebinde bulunan hiçbir öğrenciyi siyasi görüş ve kılık kıyafetine göre tasnif etmediklerini söyleyen Prof. Dr. Mesut Parlak, “MEV’in burs vereceği öğrenci için kriterler kuruluş tarihinden itibaren ilan edilmiştir, bellidir. Bu kriterler öğrencilerimizin siyasal görüşleri, inanç ve kılık kıyafetleri ile ilgili değildir. Kriterler, öğrencilerin ekonomik şartları ve ebeveynlerinin çalışıp çalışmadığı, yaşayıp yaşamadığı ve öğrencinin ölçülebilir başarısı ile ilgili olarak belirlenmiştir. Özellikle MEV’in hizmetlerini baltalamak isteyen kimi çevrelerce ortaya atılan türbanlı öğrencilere burs verilmemesi iddiaları bütünüyle gerçek dışıdır, asılsızdır” diye konuştu.

MEV Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak, Malatyalı vakıf ve dernek yöneticileri ile yapılan toplantının son derece verimli ve faydalı geçtiğine vurgu yaparak, “Toplantıya katılan tüm arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Hemen hepsi özveriyle ve Malatya sevgisi ile çalışıyor. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız