SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MEV'e Karşı Operasyon mu?

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'daki Malatyalılar derneklerinin üniversite öğrencilerine burs vermek için toplandıkları bildirildi.

İHA'NIN HABERİ..
Konuya ilişkin olarak İHA tarafından servise alınan haber şöyle:

"Merkezi İstanbul'da bulunan Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş, Malatya Eğitim Platformu adı altında İstanbul'daki Malatyalılarla ilgili derneklerin toplantı yaptıklarını belirtip, "Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla Malatyalı işadamları olarak Malatyalı üniversite öğrencilerini burs vermek için bir araya geldik. Amacımız, Malatya Eğitim Platformu adı altında Malatyalı üniversiteli öğrencilere burs vermektir" dedi.

Merkezi İstanbul'da bulunan Malatya Eğitim Vakfı'nın (MEV) yıllardır üniversite öğrencilerine burs verdiğini hatırlatan Akdaş, "MEV'in verdiği burstan faydalanan bir öğrenci başka bir vakıf ya da dernekten de burs alıyor. Biz bunu önlemek için yani bir öğrencinin birkaç yerden burs almasını engellemek ve daha fazla Malatyalı üniversite öğrencisine burs vermek için tek çatı altında, o da Malatya Eğitim Platformu adı altında Malatyalı üniversiteli öğrencilere burs vermek için bir çalışma başlattık. MEV bünyesinde burs vermek isteyenler yine Malatya Eğitim Platformu adı altında MEV aracılığıyla burs vereceğini söyleyecek ve MEV kanalıyla bursunu verecek.

Ancak, burs verilen öğrenciler Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla kayıt altına alınacağından bir öğrenci mükerrer olarak burs alamayacaktır" şeklinde konuştu."

MEV'E KARŞI OPERASYON MU?
İstanbul'daki bazı Malatyalı derneklerinin, öğrencilere "burs" adı altında yeni bir oluşuma gitme çabası ve başı yine birçok konuda olduğu gibi, her dönemin koşullarına göre hareket etme eğilimiyle bilinen MİAD Başkanı Yunus Akdaş'ın öncülük etmesi, bu oluşumun Malatya Eğitim Vakfı'na karşı bir operasyon olduğu yorumlarına da neden oldu.

Turgut Özal döneminde kurulan ve kurucuları arasında halen başkanlık görevini sürdüren Prof.Dr. Mesut Parlak'ın da bulunduğu Malatya Eğitim Vakfı'nın, bugüne kadar burs konusundaki Malatyalı kaynaklarını objektif ve tarafsız şekilde değerlendirerek, binlerce Malatyalı öğrenciye destek sağlama çabasına engel olmaya yönelik son girişim Malatya'dan da dikkatle izleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız