SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MEV'e 'Sahtecilik' Suçlaması!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Derneği (MASTÖB)'nin başında bulunan Celal Karahan, Başbakanın İsmet İnönü'ye Hitler benzetmesi yapmasından sonra bu duruma karşı çıkan ve "Malatya Sivil Toplum Örgütleri" adına açıklama yapan Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Başkanı Prof.Dr. Mesut Parlak'la giriştiği polemikte, bu kez MEV'in kayıtlarıyla ilgili "sahtecilik" iddiasında bulundu.

MASTÖB'ün genel başkanı olarak yazılı bir açıklama yapan Celal Karahan, MEV'in MASTÖB'ün kurucuları arasında yeralmadığı iddiasından sonra, MEV'in 2007 yılı Karar Defteri'nde, vakıf adına başkanın MASTÖB'de temsil edilmesine ilişkin yazıdaki bazı ibarelerin sonradan eklendiğini öne sürüp, MEV'e bu kez de "sahtekarlık" damgasını vurmaya kalkıştı.

İŞTE O AÇIKLAMA..
MEV'in MASTÖB'ün üyesi olmadığı iddiasını, 2006 tarihli baskılı ve onaylı tüzüğünde yeralan, vakfın o dönemki başkanının vakıf adına üye olduğu kaydını "kişisel üyelik" olarak nitelendiren, dolayısıyla derneğin adındaki "BİRLİK" ibaresinin tüzel kişiliklerin değil, şahısların üyeliğini kapsadığı yorumuna varan değerlendirmelerde bulunan MASTÖB Derneği Başkanı Karahan imzasıyla yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Bir kez daha düzeltme ihtiyacı duyduğumuzdan dolayı Malatya ve Malatya Kamuoyundan Özür Dileyerek Malatya Eğitim Vakfı (MEV)’nın ve Malatyahaber.com yazar ve editör beyanlarını düzeltme ihtiyacı hâsıl olmuştur.

Daha öncede belirttiğimiz gibi;
1- Malatya Eğitim Vakfı (MEV) ve İstanbul Yeşilyurtlular D. , Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliğini (MASTÖB) “KURUMSAL ÜYELERİ DEĞİLLERDİR.”
2- Haber sitesinde yer alan ve “İŞTE O KARAR” ibaresi ile yayınlanan eski bir karar metninin gündem maddelerinden sonra ilave edildiği aşikâr olan Sayın Şaban TAÇYILDIZ’ın temsilci olduğu beyan edilen karar metni ile kamuoyunu yanıltma metninin Malatya Eğitim Vakfı (MEV) yöneticilerine ve Malatyalılara bir yarar getirmeyeceği kanısındayız.
3- Malatya Eğitim Vakfı (MEV) her yönetim döneminde bir temsilci ile (MASTÖB) Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği’nde temsil edilir. Temsile Malatya Sivil
Toplum Örgütleri Birliği’nin itirazı yoktur. Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği’nin itirazı Malatya Eğitim Vakfı’nın Kurumsal olarak istifa ibaresidir. Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği ne kurumsal üyelik ile temsili üyelik ayrı ayrı sıfatlardır. Ancak Sivil Toplum Kuruluşunu temsil eden şahıs istifa edebilir veya Malatya Eğitim Vakfı kişiden temsilciliğini çekebilir.
4- ANCAK;
a) Türkiye Cumhuriyeti Beyoğlu 2. Noterliği Aracılığı ile tarafımıza gönderilen 12.05.2010 tarih istifa ihbarnamesinde “Malatya Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu 10.05.2010 tarih ve 151 nolu toplantısının 4. Gündem maddesinde Vakfın Üyesi Olduğu MASTÖB’ den ayrılması kararı alınmıştır.”
b) Ek-1’de ayrıca gönderdiğimiz Malatya Eğitim Vakfı karar metninde 3 adet gündem maddesi bulunmaktadır.
1-) Vakfın genel faaliyetleri hakkında bilgi,
2-) Bursların dağıtımı,
3-) Dilek ve Temenniler kararı alınmıştır.
Gündem maddeleri yönetim kurulunda sonuca bağlandıktan sonra gündem maddeleri altında parantez içerisinde (MASTÖB KATILIM) kelimesi ilave edilmiş, ayrıca “karar verilmiştir” cümlesinin bitiminde üç satırlık alana “Malatya Eğitim Vakfı’nı Temsilen Vakıf Başkanı Şaban TAÇYILDIZ yetkilidir” ibaresi eklenmiştir.
1/2İmç Blokları- 5. Blok NO: 5647 Unkapanı-Eminönü/İSTANBUL
TEL: 0212 511 07 08 – 511 07 39 FAX: 0212 511 07 49
www.mastob.org.tr / info@mastob.org.tr
c) Her iki karar metninde görüleceği gibi;
1-) Olmayan Üyelikten İstifa,
2-) Temsilci kararında üyelik varmış gibi kamuoyunu yanıltma ve yanlış yönlendirilmesinden dolayı;
Özür dilemesi gerekirken bu yanlışı başka yanlışlar ile gizlemek için, MALATYAHABER.COM adlı Yerel Haber Web Sayfasında bu haberler defa yeten uyarmamıza rağmen Yanlış ve Taraflı yayınlanmaktadır.
5- Malatyahaber.com adlı Yerel Haber Web Sayfasında Selahattin GÖKATALAY adlı köşe yazarı Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB)’ün ve diğer Sivil Toplum Örgütlerinden haberdar olmayan köşe yazarımızın Derneklerin, Vakıfların, Siyasi Partilerin ve Spor Kulüplerinin Dernekler Kanununa Yasal Çerçevede bağlı olduğunu bilmeden yapmış olduğu yorumlara itibar etmemekteyiz. Ancak Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Tüzüğünün 1. Maddesin den - 65. Maddesine kadar bakmadan yanlış ve eksik bilgi veren yazarın sadece Tüzüğümüzün 21. Maddesindeki Genel Başkan ve Genel Başkan Yrd. Maddesine ait Ek-3’ Tüzük maddesine bakıp Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği ile ilgili bir yazı yazmak istiyorsa yöneticilerden bilgi almasını veya Tüzüğü anlayarak okumasını tavsiye ederiz. Kamuoyuna Saygı ile Duyurulur."

BİR LİNK DAHA GİTTİ!..
Bu arada, Malatya Eğitim Vakfı'nın birlikle ilişkisi konusunu tartışmaya açan MASTÖB'ün "mastob.org.tr" adlı sitesinde, bu tartışmalardan sonra devre dışı bırakıldığı değerlendirilen "Tüzel Üyelerimiz" bölümünden sonra, en son "Gerçek Üyelerimiz" bölümünün uzantısının da devre dışı bırakıldığı görüldü.

MASTÖB'ün, tartışmalarda "kendisini haklı çıkarmak" için internet sitesinde günlük değişikliklere gitmesindeki amacın, son günlerde girdiği polemikte kendisini haklı çıkarmaya yönelik müdahaleler olduğu değerlendirildi.

Diğer yandan 2006 yılında MASTÖB kurulduğu zaman dağıtılan, Malatya'da da birçok kurum ve kuruluşta bulunan tüzük kitapçığının kapağında "Kurucu Tüzel Kişiler" bölümünün ilk sırasında Malatya Eğitim Vakfı'nın yeralması dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız