SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mevlana Bir Umman.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:05:11
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Atatürk Kız Anadolu Lisesi tarafından Mevlana’yı anma programı düzenlendi. 

Halk Eğitimi Merkezi’nin Kanalboyu’ndaki salonunda düzenlenen anma etkinliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan programın sunumu yapıldı. Mevlana’nın hayatının anlatıldığı programda Mesnevi’den bölümler okundu. Ney dinletisinin de sunulduğu programda Mevlana’nın 7 öğüdü 7 ayrı öğrenci tarafından seslendirildi.

İlahinin de söylendiği programda İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Gündüz tarafından, Mevlana konulu konferans verildi. Yrd. Doç. Dr. Gündüz, Mevlana’nın 6 ay süreyle Malatya’da da kaldığını ve Mevlana’nın Horasan'ın Belh yöresinde bugün Tacikistan sınırları içinde kalan Vahş kasabasından ayrıldıktan 17 yıl sonra Konya’ya ulaştığını söyledi. Mevlana’nın babasının, 'alimlerin sultânı' unvanı ile tanınmış, Muhammed Bahâeddin Veled olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Gündüz, “Mevlana bir umman, onu anlatmak belki okyanustan bir yudum su içmek gibi olur” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız