SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mevlana Haftası Etkinlikleri

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:00:37
Mevlana Haftası Etkinlikleri
A- A+ PAYLAŞ

Tecde Anadolu Lisesi öğrencileri, Mevlana Haftası kutlamaları çerçevesinde anma etkinliği düzenlediler. 

Malatya Kongre Ve Kültür Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, Okul müdürleri,öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Edebiyat Öğretmenleri Nilgün Kızılaslan, Emine Dağgezçiçek, Semra Çelik ve Mehmet Türkoğlu'nun hazırlamış olduğu etkinlik programının açılış konuşmasını yapan Tecde Anadolu Lisesi Müdürü Nuri Yanbay, “Ülkemiz genelinde her yıl Aralık ayında Mevlana anma etkinlikleri düzenlenmektedir. Tecde Anadolu Lisesi olarak şehrimizde okul olarak bir ilke imza atarak 1.Mevlana etkinliği düzenledik.

İnsanlığın ortak kültürel mirasının temel yapıtaşlarından biri olan Mevlana Celaleddin Rumi’nin Hz. Mevlana’nın sıcak mesajlarıyla ısınan bu güzel akşamında, sizleri en güzel duygularla selamlıyorum. Hazreti Mevlana'yı rahmetle yad ediyorum. Mesnevi'siyle gönülleri fetheden, Anadolu ve Trakya topraklarını ilmiyle, sözleriyle, öğütleriyle yoğuran, 7 asır önce ektiği kardeşlik tohumlarıyla millet olma şuurumuzu inşa eden Mevlana Celaleddin Rumi`ye bugün bir kez daha minnet duygularımızı ifade ediyorum. Burada hepimiz bize 7 asır önce ‘gel’ diyen sesin misafirleriyiz. Ölüm gününe düğün günüm dediği, Hakka vuslatının 741. yılında onu anlama ve onu anmak için bir aradayız. Umudun, kucaklamanın aşkın ve merhametin sesiyle gel demişti. Yüzlerce yıldır bu çağrıya kulak verip geliyoruz. Doğudan geliyoruz, batıdan, dünyanın her yerinden geliyoruz ama geldiğimiz gibi gitmiyoruz. Her gelişimizde içimize yeni şeyler ekliyoruz. Burada Mevlana’dan, Şems-i Tebrizi’den, bir şeyler devşiriyoruz. Burada sabrın, merhametin, af dilemenin, cömertliğin, ayın, güneşin, toprağın, buğdayın adaletin ve aşkın atmosferini yeniden soluyoruz “ ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu öğrencilerin hazırlamış olduğu programda göstermiş oldukları gayretten dolayı teşekkür ederek, “Bizlere Mevlana ruhunu yaşatan öğretmenleri ve öğrencileri kutluyorum“ dedi.

Program, öğrencilerin şiir, tiyatro, ney dinletisi ve semazen gösterileriyle son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız